Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ λόγω νέων μετοχών και MSCI

ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ λόγω νέων μετοχών και MSCI
Η απουσία σημαντικών ειδήσεων και η έλλειψη τάσης στις αγορές του εξωτερικού συντηρούν το κλίμα συσσώρευσης στην ελληνική αγορά
Σχετικά Άρθρα

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα παραμείνει και σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ.
Από τη μία εισάγονται προς διαπραγμάτευση 150 εκατ. νέες μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου με τιμή διάθεσης τα 9 ευρώ και από την άλλη στο κλείσιμο της συνεδρίασης αναμένονται οι εισροές από την είσοδο της μετοχής στον MSCI.
Χθες η μετοχή πραγματοποίησε το 45% περίπου του συνολικού τζίρου του ΧΑ και σήμερα λόγω των εισροών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο τζίρος συνολικά στην αγορά και στη μετοχή.
Αναφορικά με την πορεία της συνεδρίασης η συσσώρευση παραμένει το βασικό σενάριο, καθώς και στις αγορές του εξωτερικού η εικόνα είναι ανάλογη, με την τάση να απουσιάζει λόγω έλλειψης ειδήσεων.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα και όγκους συναλλαγών λόγω των ροών από την είσοδο της ΔΕΗ στον MSCI.
Η ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε μικτό άνοιγμα καθώς οι αγορές του εξωτερικού παραμένουν χωρίς ξεκάθαρη τάση, λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων.

Optima Bank
Η ΔΕΗ θα βρεθεί στο επίκεντρο σήμερα καθώς εισάγονται προς διαπραγμάτευσης 150 εκατ. νέες μετοχές και εισέρχεται στον MSCI Greece Standard (στο κλείσιμο της συνεδρίασης).

Beta
Η είσοδος της ΔΕΗ στον MSCI στο τέλος της ημέρας και η έναρξη διαπραγμάτευσης των 150 εκατ. νέων μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Η συνολική εικόνα δεν έχει διαφοροποιηθεί, αλλά αυξάνουμε τα εκτιμώμενα όρια τιμών του επόμενου διαστήματος λόγω ενδεχόμενης αύξησης της μεταβλητότητας.
Ήτοι, πιθανολογούμε ότι ο ΓΔΧΑ θα διαπραγματεύεται μεταξύ 950 και 870 μονάδων.
Υπενθυμίζουμε, ότι σήμερα εισέρχονται και οι νέες μετοχές της ΔΕΗ.
Από πλευράς μάκρο, στο επίκεντρο θα βρεθούν to ΑΕΠ Γ τριμήνου στην Ευρωζώνη (αρχική εκτίμηση) και τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.
Επιπλέον, ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν και τα αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου των μεγάλων retailers μεταξύ των οποίων και η Wallmart (σήμερα οι ανακοινώσεις)

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης