Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων από σήμερα (16/11) η ΔΕΗ

Σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων από σήμερα (16/11) η ΔΕΗ
H τιμή διάθεσης των νέων μετοχών είχε καθοριστεί στα 9 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι η χθεσινή τιμή κλεισίματος είναι περίπου 15% υψηλότερη από την τιμή διάθεσης
Σχετικά Άρθρα

Η εισαγωγή των 150 εκατ. νέων μετοχών της ΔΕΗ προς διαπραγμάτευση από σήμερα (16/11) οδηγεί την εισηγμένη στην τέταρτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων του ΧΑ, από την έκτη θέση που ήταν μέχρι σήμερα.
Με βάση την χθεσινή τιμή κλεισίματος των 10,42 ευρώ, η επιχείρηση έχει αποτίμηση 3,98 δισ. ευρώ, κάτω από τον ΟΠΑΠ που αποτιμάται στα 4,657 δισ. ευρώ και πάνω από τη Eurobank, η οποία αποτιμάται στα 3,516 δισ. ευρώ.
Η ΔΕΗ μονοπωλεί στις τελευταίες συνεδριάσεις το επενδυτικό ενδιαφέρον, με τη μετοχή να πραγματοποιεί χθες το 44% περίπου του συνολικού τζίρου της αγοράς.
Μάλιστα σήμερα στο κλείσιμο της συνεδρίασης αναμένονται σημαντικές εισροές στον τίτλο καθώς από αύριο (17/11) η μετοχή θα περιλαμβάνεται στους δείκτες του οίκου MSCI.
Κατά την αύξηση κεφαλαίου αντλήθηκαν 1,35 δισ. ευρώ και μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης περίπου 67 εκατ. ευρώ, τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις το συνολικό ύψος των οποίων εκτιμάται στα 5 δισ. ευρώ χωρίς να περιλαμβάνουν επενδύσεις 1 δισ. ευρώ που έχει προϋπολογιστεί για το δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ.
Υπενθυμίζεται πως η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών είχε καθοριστεί στα 9 ευρώ ανά μετοχή ήτοι η χθεσινή τιμή κλεισίματος είναι περίπου 15% υψηλότερη από την τιμή διάθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης