Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Ουκρανία και DBRS καθορίζουν τη βραχυπρόθεσμη τάση – Στις 850 μονάδες η κοντινή στήριξη

XA: Ουκρανία και DBRS καθορίζουν τη βραχυπρόθεσμη τάση – Στις 850 μονάδες η κοντινή στήριξη
Αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης 2021 ο ΟΠΑΠ και η Fourlis μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης
Σχετικά Άρθρα

Με το βλέμμα στις εξελίξεις στην Ουκρανία παραμένουν οι επενδυτές και περιμένουν τις εξελίξεις ελπίζοντας σε τερματισμό του πολέμου και εύρεση λύσης μέσω των διαπραγματεύσεων.
Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται σταθεροποιητικό προς πτωτικό και ανάλογη αναμένεται η εικόνα και της εγχώριας αγοράς.
Οι επενδυτές του ΧΑ έχουν στα θετικά την απροσδόκητη αναβάθμιση από την DBRS που πλέον μας έχει μία βαθμίδα χαμηλότερα από την επενδυτική.
Αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης 2021 ο ΟΠΑΠ και η Fourlis μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα λόγω απουσίας προόδου στο γεωπολιτικό επίπεδο.

Euroxx
Περιμένουμε η μάλλον απροσδόκητη αναβάθμιση από τον οίκο DBRS κατά μία βαθμίδα πλέον μακριά από την επενδυτική βαθμίδα να προσφέρει στήριξη σήμερα.

Optima Bank
Οι εξελίξεις αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία θα δώσει τον τόνο για μία ακόμα εβδομάδα στο Χ.Α. ενώ τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα στα αποτελέσματα των ΟΠΑΠ και Φουρλής αύριο και στης Aegean μεθαύριο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να ανοίξει επιφυλακτικά με τους επενδυτές να εστιάζουν στις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Περιμένουμε ο ΟΠΑΠ να είναι στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα λόγω εκτιμήσεων για ισχυρά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνου που δημοσιεύονται αύριο.

Beta
H ετυμηγορία της DBRS για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας μπορεί να αντισταθμίσει εν μέρει την πίεση λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης, ενώ οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων θα μπορούσαν να φέρουν κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Μία συνεδρίασης συσσώρευσης θα μπορούσε να είναι το βασικό σενάριο.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική (bear market), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 887 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 880 μονάδες.
Οι ΟΠΑΠ, Fourlis, Μοτοδυναμική και Prodea Investments θα ανακοινώσουν τα ετήσια αποτελέσματα αύριο.

Depolas
ο γεωπολιτικό σκηνικό δεν έχει ουσιαστικά διαφοροποιηθεί και αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση τα πραγματοποιηθέντα κέρδη των τελευταίων ημερών, αλλά και την διάρκεια της βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης.
Οι διακυμάνσεις αναμένεται να συνεχιστούν ενδεχομένως σε μικρότερο βαθμό με τον ΓΔΧΑ να αιωρείται πιθανότατα εντός του εύρους των 890-830 μονάδων.
Βαρύτητα θα δοθεί την τρέχουσα εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, όπου αναμένεται να αποφασιστούν μέτρα για την αγορά ενέργειας.
Την ίδια μέρα θα έχουμε και την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. Αύριο μετά την συνεδρίαση δημοσιεύονται τα αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου των ΟΠΑΠ και Φουρλή.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης