Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Η Jumbo στο επίκεντρο, χωρίς το μέρισμα η ΕΧΑΕ

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Η Jumbo στο επίκεντρο, χωρίς το μέρισμα η ΕΧΑΕ
Η πορεία των ξένων αγορών θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να δείχνουν ήπια ανοδικό άνοιγμα
Σχετικά Άρθρα

Το γεγονός ότι παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το ΑΕΠ στην Ελλάδα στο πρώτο τρίμηνο η αγορά χθες δεν μπόρεσε να βρει στήριξη σημειώνουν οι αναλυτές και περιμένουν περαιτέρω αδυναμία στη σημερινή συνεδρίαση.
Η πορεία των ξένων αγορών θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να δείχνουν ήπια ανοδικό άνοιγμα.
Οι μετοχές της ΕΧΑΕ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή.
Επιπλέον η Jumbo θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση για υποχώρηση 4,5% στις πωλήσεις Μαΐου, αλλά άνοδο 17% στις πωλήσεις πενταμήνου.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο καθώς οι ε πενδυτές δείχνουν πως θέλουν να αναλάβουν κάποιο ρίσκο μέχρι την αυριανή απόφαση της ΕΚΤ.

Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε ήπια ανάκαμψη μετά και τη βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές και τις θετικές προοπτικές που έδειξαν τα χθεσινά στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας.

Euroxx
Καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων χθεσινά στοιχεία για το ΑΕΠ δεν κατάφεραν να προσφέρουν κάποια στήριξη περιμένουμε περαιτέρω αδυναμία στη σημερινή συνεδρίαση.

Beta
Οι χαμηλές συναλλαγές από την αρχή του Ιουνίου δείχνουν μία επιφυλακτικότητα με τους επενδυτές να κοιτούν κυρίως σε ημερήσια βάση τη διεθνή τάση.
Περιμένουμε η αγορά να ανοίξει υψηλότερα με επιλεκτικό ενδιαφέρον μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική και τον εκθετικό ΚΜΟ στις 887,28 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 890 και 880 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.

Depolas
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ αλλά κινήθηκε περισσότερο με διάθεση συσσώρευσης καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε και πάλι ιδιαίτερα χαμηλή. Η Ευρώπη εμφάνισε μικτή εικόνα, ενώ κέρδη κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες.
Η επενδυτική κοινότητα φαίνεται να τηρεί στάση αναμονής μέχρι την συνεδρίαση της ΕΚΤ αύριο, αλλά και τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την Παρασκευή.
Σήμερα, ωστόσο, βαρύτητα θα δοθεί στην τελευταία μέτρηση του ΑΕΠ Α΄ τριμήνου της Ευρωζώνης με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν για ανάπτυξη 0,3% σε τριμηνιαία βάση και 5,1% σε ετήσια βάση. 
Στο πλαίσιο αυτό, δεν διαφαίνεται κατεύθυνση, αλλά ακόμη και αν οι ειδήσεις των επόμενων 2 ημερών έχουν κάποιο αντίκτυπο το εκτιμώμενο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ οριοθετείτε πιθανώς μεταξύ των 930 και 860 μονάδων για το επόμενο διάστημα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης