Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω γεωπολιτικών εντάσεων και ανησυχιών για ύφεση

XA: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω γεωπολιτικών εντάσεων και ανησυχιών για ύφεση
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται δεν είναι ικανά για να διαφοροποιήσουν την πορεία της εγχώριας αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Η γεωπολιτική ένταξη αυξάνεται εν νέου και παράλληλα παραμένουν οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Οι αγορές κλυδωνίζονται και η μεταβλητότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται δεν είναι ικανά για να διαφοροποιήσουν την πορεία της εγχώριας αγοράς καθώς οι επενδυτές αναζητούν ρευστότητα και προσβλέπουν τοποθετήσεις σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.
Την ίδια ώρα ανησυχούν για τη διατηρησιμότητα των κερδών σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, ύφεσης και αυξανόμενων επιτοκίων.
Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο και αύριο η Τέρνα Ενεργειακή και η Lamda.
Σημειώνεται πως η περίοδος δημοσίευσης λήγει στο τέλος της εβδομάδας.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα καθώς οι ανησυχίες για ύφεση και οι ανανεωμένες γεωπολιτικές αναταράξεις θα επηρεάσουν την διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.

Piraeus Securities
Καθώς η διάθεση παραμένει επιφυλακτική στο εξωτερικό, θα περιμέναμε οι επενδυτές να παραμείνουν επιλεκτικοί με βάση τις αποτιμήσεις και τις εξελίξεις σε εταιρείες και κλάδους.
Σε αυτό το πλαίσιο οι ενεργειακές μετοχές λόγω των αποφάσεων της Ε.Ε. και η Τέρνα Ενεργειακή λόγω των δημοσιευμάτων για πιθανή συμφωνία θα βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε πως η επενδυτική ψυχολογία θα παραμείνει υπό πίεση λόγω του συνδυασμού των γεωπολιτικών εντάσεων και των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάκαμψη.

Beta
Λόγω απουσίας θετικού καταλύτη περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ επιχείρησε μια ανοδική αντίδραση κατά την χθεσινή συνεδρίαση, επηρεαζόμενος και από το θετικό κλίμα στην Ευρώπη έως ότου οι εξελίξεις με την δολιοφθορά στον αγωγό οδήγησαν σε απώλειες. Το κλείσιμο στις ΗΠΑ ήταν στα χαμηλά ημέρας με το δολάριο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία έναντι των βασικών διεθνών νομισμάτων. Ο MSCI World Index (παγκόσμιος δείκτης μετοχών) βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 ετών (26% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλότερα επίπεδα). Το περιβάλλον μοιάζει τοξικό, αλλά τολμούμε να αναφέρουμε ότι οι ευκαιρίες σταδιακά αρχίζουν να αναδύονται. Στο εσωτερικό αναμένουμε την ολοκλήρωση των εταιρικών αποτελεσμάτων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι υποστηρικτικά σε σύγκριση με τις τωρινές αποτιμήσεις. Η αναζήτηση του πυθμένα δεν είναι προτεραιότητα, καθώς αξιολογούμε εισηγμένες. Εκτιμούμε ότι δεικτοβαρείς μετοχές αρχίζουν και εμφανίζουν ελκυστικές αποτιμήσεις με δείκτες EV/ εκτιμώμενα EBITDA 2022 χαμηλότερα του 5, γεγονός που δεν μας αφήνει αδιάφορους παρόλο το αρνητικό περιβάλλον, ειδικότερα αν ο αριθμοδείκτης συνδυαστεί και με άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης