Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Το ράλι στην Ασία βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Το ράλι  στην Ασία βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν τα βαριά χαρτιά καθώς θα συνεχιστούν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα

Το ράλι στις αγορές της Ασίας, λόγω των προσδοκιών για αλλαγή στάσης από την Κίνα στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων, με χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία σημειώνουν αναλυτές.
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο (παρά τη νέα υποχώρηση των αγορών στις ΗΠΑ) όπως δείχνουν τα παράγωγα και η εγχώρια αγορά αναμένεται να ακολουθήσει αν και η μειωμένη επενδυτική συμμετοχή δεν αναμένεται να βελτιώσει τις συναλλαγές.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν τα βαριά χαρτιά καθώς θα συνεχιστούν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο, καθώς οι επενδυτές κοιτάζουν πέρα από την παρούσα στάση της επιθετικής πολιτικής σύσφιξης με την διάθεση για ανάληψη ρίσκου να βελτιώνεται και από την πιθανή αλλαγή στάσης της Κίνας αναφορικά με την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων Covid.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Piraeus Securities
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο καθώς υπάρχουν προσδοκίες για καλά αποτελέσματα τριμήνου υποστηριζόμενα από την άνοδο των καθαρών περιθωρίων τόκων.

Euroxx
Περιμένουμε πως η διάθεση για μη ανάληψη ρίσκου θα συνεχιστεί, με κάποιες όμως επιλεκτικές τοποθετήσεις να εκδηλώνονται.

Beta
Η συσσώρευση μετά την πρόσφατη διόρθωση είναι το επικρατέστερο σενάριο για τη σημερινή μέρα με κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις λόγω των επικείμενων ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Depolas
Υποχώρησε προς τις 860 μονάδες χθες ο ΓΔΧΑ, με τον τζίρο όμως να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Μικτή ήταν η εικόνα στην Ευρώπη, ενώ απώλειες είδαν και πάλι οι μετοχές στις ΗΠΑ με την τεχνολογία να παραμένει ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Ο ΓΔΧΑ ενδεχομένως να κινηθεί συσσωρευτικά σε ένα στενότερο εύρος τιμών για τις επόμενες 2 με 5 συνεδριάσεις και συγκεκριμένα μεταξύ των 840 και 880 μονάδων. Από την άλλη, η αυξημένη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές αποπροσανατολίζει, αλλά σημειώνουμε ότι η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική. Στο επίκεντρο σήμερα οι μετρήσεις PMI του τομέα των υπηρεσιών στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης καθώς και τα στοιχεία αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης