Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και αναδιάρθρωση MSCI διαμορφώνουν την τάση

ΧΑ: Αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και αναδιάρθρωση MSCI διαμορφώνουν την τάση
Σήμερα δημοσιεύουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου οι εισηγμένες ΟΤΕ, Τιτάν, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, ΕΛΠΕ και Aegean Airlines
Σχετικά Άρθρα

Γεμάτη μέρα η σημερινή για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς εκτός από τις εξελίξεις στο εξωτερικό, έχουμε στο εσωτερικό σημαντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου και αναδιάρθρωση δεικτών MSCI.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα με τους επενδυτές να εστιάζουν στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν.
Στο εσωτερικό πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύουν αποτελέσματα ΟΤΕ και Τιτάν.
Η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη 155 εκατ. ευρώ για τον ΟΤΕ και η Piraeus Securities 157 εκατ. ευρώ.
Για την Τιτάν η Eurobank περιμένει EBITDA 83 εκατ. ευρώ και η Piraeus καθαρά κέρδη 38,4 εκατ. ευρώ.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύουν οι εταιρείες από την υψηλή κεφαλαιοποίηση: Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Aegean και ΕΛΠΕ.
Αύριο δημοσιεύει η Τράπεζα Πειραιώς.
Να σημειωθεί πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει από όλες τις εισηγμένες να δημοσιεύσουν ενημέρωση για την πορεία του τρίτου τριμήνου μέχρι 15 Δεκεμβρίου.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδεικνύουν αρνητικό άνοιγμα, με τους επενδυτές να περιμένουν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώνονται σήμερα.
Στο εσωτερικό οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο με την Εθνική και τη Eurobank να δημοσιεύουν αποτελέσματα μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Piraeus Securities
Λόγω των πιέσεων που αναμένονται στις αγορές του εξωτερικού ενόψει της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, δεν αποκλείονται κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στο Χ.Α.
Ωστόσο, οι τράπεζες θα μπορούσαν να συνεχίσουν να τραβούν το επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω των καλών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η διάθεση για αποφυγή ρίσκου στις διεθνείς αγορές θα επηρεάσει και το Ελληνικό Χρηματιστήριο σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας οδηγούμενη από τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοινώνονται σήμερα και από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

Beta
Γεμάτη μέρα η σημερινή. Έξι εταιρείες του FTSE 25 δημοσιεύουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου (Τιτάν, Aegean, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Eurobank και Εθνική Τράπεζα), στις ΗΠΑ δημοσιεύονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και θα καθορίσουν την πορεία της συνεδρίασης στο εξωτερικό, ενώ οι αλλαγές στους δείκτες MSCI θα ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 866 μονάδες. Σημεία στήριξης 874 και 848 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 950 μονάδες.

Depolas
Μικτή ήταν η εικόνα χθες στις Ευρωπαϊκές αγορές, ενώ απώλειες κατέγραψαν οι μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, ο ΓΔΧΑ συσσωρεύει στα τρέχοντα τοπικά υψηλά αναζητώντας θετικό πάτημα για να προσπαθήσει υψηλότερα. Οι επόμενες δύο  συνεδριάσεις προσφέρουν μια τέτοια ευκαιρία δεδομένου ότι σήμερα πριν την συνεδρίαση ανακοινώνουν, ΟΤΕ και Aegean το Γ τρίμηνο, ενώ μετά το κλείσιμο ανακοινώνουν οι ΕΛΠΕ, Eurobank, ΕΤΕ. O όμιλος Τιταν ανακοίνωσε ήδη με τα EBITDA Γ΄τριμήνου να είναι αυξημένα κατά 24% στα 95,4εκ ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 42% στα 626εκ. ευρώ. Πέραν αυτών, εντός της ημέρας υπενθυμίζουμε ότι βαρύτητα θα δοθεί στα μεγέθη του πληθωρισμού Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης