Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Παραμένει το βλέμμα στις τράπεζες λόγω «κόντρας» Κυβέρνησης-τραπεζιτών

XA: Παραμένει το βλέμμα στις τράπεζες λόγω «κόντρας» Κυβέρνησης-τραπεζιτών
Στα θετικά η αναβάθμιση των προοπτικών της χώρας από τη Scope σε θετικές από σταθερές την περασμένη Παρασκευή
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής ήταν έντονα πτωτική παρά το καλύτερο κλίμα των αγορών της Ευρώπης, εξέλιξη που αποδόθηκε όπως μετέδωσε το ΒΝ, στην «κόντρα» Κυβέρνησης-τραπεζιτών για τα επιτόκια.
Η πίεση για αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών θεωρήθηκε από τους επενδυτές ότι θα επηρεάσει τα κέρδη.
Οι ειδήσεις που θα υπάρξουν από αυτό το «μέτωπο» θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν την πορεία της αγοράς.
Στα θετικά η αναβάθμιση των προοπτικών της χώρας από τη Scope σε θετικές από σταθερές την περασμένη Παρασκευή.
Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύονται σήμερα οι μετοχές της Autohellas που αντιστοιχεί σε απόδοση 8,8%.
Επίσης χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύονται και οι μετοχές της Ideal.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ένα χαλαρό ξεκίνημα εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τη θετική προοπτική για τη νομισματική πολιτική και τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε επιφυλακτικές κινήσεις σήμερα καθώς οι επενδυτές αναμένουν νεότερα γύρω από τις εξελίξεις στις τράπεζες.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις αγορές της Ευρώπης.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να οδηγείται από την πορεία του τραπεζικού κλάδου.


Beta
Μία ήπια πτωτική συνεδρίαση αναμένεται καθώς οι επενδυτές θα παραμείνουν αμέτοχοι περιμένοντας τα νέα για το μακροοικονομικό περιβάλλον ενόψει των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκαν Ευρώπη και ΗΠΑ την Παρασκευή μετά και τα καλύτερα στοιχεία της αγοράς εργασίας, ενώ διόρθωση τιμών είδε ο ΓΔΧΑ επιστρέφοντας εκ νέου στην περιοχή των 900 μονάδων. Η εβδομάδα ξεκινά με τις ασιατικές αγορές να καταγράφουν σημαντικά κέρδη λόγω μερικής άρσης περιορισμών στα τεστ κορονοϊού σε μεγάλες πόλεις της Κίνας. Από την άλλη, βαρύτητα θα δοθεί σήμερα, μεταξύ άλλων, στις μετρήσεις του τομέα υπηρεσιών PMI της S&P Global στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ.
Στο εσωτερικό, η εβδομάδα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων Γ΄ τριμήνου των εισηγμένων, ενώ παράλληλα θα έχουμε και την μέτρηση του εγχώριου ΑΕΠ Γ΄ τριμήνου (Τετάρτη) καθώς και τον εγχώριο ΔΤΚ Νοεμβρίου. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι θα υπάρξουν 2 ομιλίες της κ. Λαγκάρντ την Τετάρτη και Πέμπτη, όπου ενδεχομένως να αναζητηθούν περισσότερες πληροφορίες για το μακροοικονομικό περιβάλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένουμε διακυμάνσεις για τον ΓΔΧΑ γύρω από τις 900 μονάδες χωρίς ωστόσο, να αλλάζουμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών των 860-960 μονάδων για το επόμενο διάστημα.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 863 μονάδες. Σημεία στήριξης 891 και 862 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 922 και 971 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης