Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων και συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων και συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές
Σήμερα οι μετοχές της Jumbo διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην έκτακτη χρηματική διανομή ύψους 0,3850 ευρώ ανά μετοχή.
Σχετικά Άρθρα
Σε συσσώρευση παραπέμπει η πορεία των ευρωπαϊκών παραγώγων, ενώ ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις για την πορεία της εγχώριας αγοράς από τους αναλυτές.
Η διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων θα συνεχιστεί και ουσιαστικά θα διατηρήσει το προβάδισμα της αγοράς έναντι των ευρωπαϊκών.
Τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού των παραγωγών στις ΗΠΑ αναμένουν σήμερα οι αγορές, καθώς και του πληθωρισμού στην Ελλάδα, επομένως ίσως θα πρέπει να αναμένεται κάποια αύξηση της μεταβλητότητας στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης.
Πάντως η αγορά όλο αυτό το διάστημα κινείται με επιλεκτικές τοποθετήσεις σε περιορισμένο αριθμό μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης αγνοώντας τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώνουν δεκάδες άλλες εταιρείες για το εννεάμηνο.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Jumbo διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην έκτακτη χρηματική διανομή ύψους 0,3850 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν θετικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων και την ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί ανοδικά σήμερα αν και δεν αποκλείουμε κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων.

Beta
Ένα μοτίβο που πρέπει να σπάσει: Η Παρασκευή είναι μία αδύναμη μέρα καθώς οι επενδυτές τείνουν να εξαργυρώνουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Ωστόσο, η θετική ψυχολογία μπορεί να αντισταθμίσει την προσφορά και να κρατήσει την αγορά σε θετικό έδαφος.

Depolas
Εκ νέου σε θετικό έδαφος έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ χωρίς ουσιαστική διαφοροποίηση στις διεθνείς αγορές.
Παράλληλα, καταγράφηκε μικρή άνοδος της απόδοσης της εγχώριας 10ετίας στο 3,8%, επίπεδα που ενδεχομένως να διατηρηθούν για αρκετό χρονικό διάστημα στο καλό σενάριο.
Η σημερινή ατζέντα περιέχει ανακοινώσεις για τον εγχώριο ΔΤΚ Νοεμβρίου, ενώ βαρύτητα θα δοθεί στις τιμές παραγωγού Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, που μαζί με τον πληθωρισμό την επόμενη Τετάρτη θα είναι τα τελευταία βασικά μεγέθη που θα έχει στην διάθεσή της η FED πριν συνεδριάσει την Πέμπτη (14 Δεκ).
Ο ΓΔΧΑ κινείται εντός 30 μονάδων για περισσότερο από 2 εβδομάδες, ενώ η οποιαδήποτε εκτόνωση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα εν όψει της λήξης των παραγώγων, αλλά και του διεθνούς κλίματος.

Κύκλος
Η χαµηλή επίδοση του ΑΕΠ για το 9µηνο ξεπεράστηκε καθώς είναι πιθανό µερικώς να αναθεωρηθεί σε επόµενη ανακοίνωση όταν εισρεύσουν οι ευρωπαϊκοί πόροι που αφορούν τις κρατικές επιδοτήσεις για την ενέργεια.
Στις 12µ.µ. η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τον πληθωρισµό Νοεµβρίου.
Η υπέρβαση των 912 µονάδων διαµορφώνει προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Η επόµενη αντίσταση που έχει πλέον ο δείκτης να αντιµετωπίσει εντοπίζεται στην πρόσφατη τοπική κορυφή των 922-925 µονάδων. 

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 863 μονάδες. Σημεία στήριξης 891 και 862 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 922 και 971 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης