Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Νευρικότητα περιμένουν οι αναλυτές – Αποτελέσματα και πληθωρισμός ΗΠΑ στο επίκεντρο

ΧΑ: Νευρικότητα περιμένουν οι αναλυτές – Αποτελέσματα και πληθωρισμός ΗΠΑ στο επίκεντρο
Τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώνονται μετά το κλείσιμο θα διατηρήσουν τη μετοχή στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ και οι επιπτώσεις στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τους επενδυτές, σημειώνουν οι αναλυτές.
Η ανακοίνωση επίσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για το Φεβρουάριο σήμερα το μεσημέρι αναμένεται επίσης να διαμορφώσει την τάση στις αγορές.
Για το σημερινό άνοιγμα οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας και αρκετή νευρικότητα στην αγορά.
Δεν αποκλείουν πτωτικό άνοιγμα με τις τραπεζικές μετοχές να παραμένουν στο επίκεντρο και ειδικά την Εθνική, λόγω αποτελεσμάτων.
Στα θετικά, τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα και αύριο από εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
H Autohellas δημοσιεύει πριν το άνοιγμα, ενώ η Εθνική μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Αύριο, δημοσιεύουν, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Aegean Airlines.

Eurobank Equities
Για σήμερα, οι ανησυχίες για το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις αγορές, οπότε αναμένουμε αρνητικό άνοιγμα και μία νευρική συνεδρίαση ενόψει της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Optima Bank
Περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με υψηλούς όγκους σήμερα, με την Εθνική Τράπεζα και την Autohellas να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί και η νευρικότητα να επικρατήσει.

Beta
Όλα τα βλέμματα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο (εκτίμηση 6% από 6,4% τον προηγούμενο μήνα).
Η ανακοίνωση θα γίνει στις 14:30 και θα επηρεάσει συνολικά την τάση.
Σημειώστε επίσης πως η Εθνική Τράπεζα δημοσιεύει αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Κύκλος
Η Εθνική ανακοινώνει σήµερα τα µεγέθη της για το 2022. Αν και δεν αναµένεται να εντυπωσιάσει µε τη δυναµική των µεγεθών της, τα ποιοτικά στοιχεία του ισολογισµού της συνέβαλαν στην επιλογή της από ισχυρά χαρτοφυλάκια για να συντελεστεί η αναρρίχηση του Γ.∆. Σε πλήρη εξέλιξη οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές µε τη Wall Street να καταγράφει υψηλή µεταβλητότητα ενόψει των αποφάσεων της Federal.

Depolas
Σημαντικές απώλειες είδαν χθες οι αγορές της Ευρώπης, αλλά ο ΓΔΧΑ επέδειξε ανθεκτικότητα με τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο να κλείνει μάλιστα και σε θετικό έδαφος. Από την άλλη, σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ αναμένοντας τα σημερινά μεγέθη του πληθωρισμού Φεβρουαρίου που αποκτούν αυξημένη βαρύτητα για την συνεδρίαση της FED την επόμενη εβδομάδα, της οποίας το έργο γίνεται πλέον ακόμα δυσκολότερο.
Πιο συγκεκριμένα, μια μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση των τιμών ενδεχομένως να επιφέρει νέες πιέσεις σε μετοχές και ομόλογα. Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα των ΕΤΕ, σήμερα μετά το κλείσιμο, και ΑΛΦΑ, αύριο πριν την συνεδρίαση, θα επισφραγίσουν την βελτιωμένη πλέον εικόνα του κλάδου, αλλά εκτιμούμε ότι το ισχύων επενδυτικό κλίμα είναι εκείνο που θα δώσει την κατεύθυνση. Για τον ΓΔΧΑ, σημειώνουμε ότι η περιοχή των 1020 μονάδων αποτελεί κρίσιμη στήριξη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης