Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Aegean Airlines και ΟΠΑΠ θα βρεθούν στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων
Σχετικά Άρθρα
Μετά τη μεγάλη άνοδο της αγοράς στη χθεσινή συνεδρίαση, οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση του θετικού κλίματος και προσπάθεια αναζήτησης ισορροπίας γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Στις αγορές της Ευρώπης αναμένεται ήπια ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.
Οι τραπεζικές εντολές που υπήρχαν χθες ήταν μεγάλες ενώ θετικές εντυπώσεις άφησαν οι ελληνικές τράπεζες στο road show της Morgan Stanley που έγινε χθες στο Λονδίνο. Συνολικά υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Η Alpha Bank ανακοίνωσε σήμερα το πρωί αποτελέσματα τα οποία σε επίπεδο καθαρών εσόδων από τόκους ήταν υψηλότερα στο τέταρτο τρίμηνο από την εκτίμηση των αναλυτών, αλλά τα καθαρά κέρδη ήταν σημαντικά χαμηλότερα.
Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα χαρακτηρίζονται ισχυρά και σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων.
Σημειώνεται πως μετά το κλείσιμο δημοσιεύουν αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ, η Aegean και η Lavipharm.

Eurobank Equities
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να σημειώσουν μικρή άνοδο καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην πιθανή μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank να είναι στο επίκεντρο

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να βρει ισορροπία γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Beta
Μία συνέχεια της χθεσινής κίνησης αναμένεται σήμερα αλλά με χαμηλότερη ένταση.
Οι επενδυτές θα εστιάσουν στα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου 2022 και στις επικαιροποιημένες προοπτικές. Μέχρι στιγμής και τα δύο λειτουργούν υποστηρικτικά για τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Κύκλος
H Alpha Bank, η Aegean και ο ΟΠΑΠ ανακοινώνουν σήµερα τα µεγέθη τους για το 2022. Σε ενδεχόµενη συνέχιση της ανοδικής πορείας του Γ.∆. θα έχει να αντιµετωπίσει τις αντιστάσεις 1.079, 1.089 και κυρίως εκείνης των 1089 µονάδων. Σε ενδεχόµενη διόρθωση οι πλησιέστερες στηρίξεις εντοπίζονται στις 1.070 και 1.060 µονάδες.

Depolas
Ξεκινώντας με την ΕΤΕ, είχαμε άλλο ένα καλό τρίμηνο με τα έσοδα από τόκους να αυξάνονται κατά 21% (τριμηνιαία βάση) στα 421εκ ευρώ και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη (μετά από διακοπείσες και δικ. μειοψηφίας) να ανέρχονται στα 203εκ. Ευρώ. Δυνατά σημεία ο χαμηλός δείκτης ΜΕΑ στο 5,2% και η υψηλή ρευστότητα. Αντίστοιχα, και η ΑΛΦΑ εμφάνισε αύξηση στα έσοδά από τόκους στα 398εκ ευρώ (+17,4% τριμ. βάση) με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 105εκ. Ευρώ. Ο δείκτης ΜΕΑ υποχώρησε στο 7,8%, ενώ παραμένει χαμηλά ο δείκτης κάλυψης ΜΕΑ στο 41%. Συνολικά, ωστόσο, αναμένουμε η μεταβλητότητα στον κλάδο να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Διεθνώς, μπορεί τα μεγέθη του πληθωρισμού (ΗΠΑ) να κινήθηκαν χθες πάνω στις εκτιμήσεις, αλλά η δουλειά της κεντρικής τράπεζας έχει πλέον αυξημένο συντελεστή δυσκολίας, ενώ η επενδυτική κοινότητα θα γίνει ακόμα περισσότερο ευερέθιστη στα εισερχόμενα μάκρο. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου της Ευρωζώνης, τον δείκτη τιμών παραγωγού και τις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου των ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα δημοσιεύει το Δ΄ τρίμηνο του 2022 και ο ΟΠΑΠ.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 904 μονάδες. Σημεία στήριξης 1023 και 968 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1083 και 1133 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης