Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Επικίνδυνο το χρηματιστήριο αν δεν κάνει γενναία διόρθωση – Μετά την Πειραιώς τελειώνει η ανατιμητική κερδοσκοπία

Επικίνδυνο το χρηματιστήριο αν δεν κάνει γενναία διόρθωση – Μετά την Πειραιώς τελειώνει η ανατιμητική κερδοσκοπία
Πιστεύουμε ότι πρέπει να σημειωθεί μια γενναία διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο για να αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον… - Εάν δεν υπάρξει διόρθωση τότε η επενδυσιμότητα του ελληνικού χρηματιστηρίου θα μειωθεί αισθητά…
Το ελληνικό χρηματιστήριο έφθασε στις 1.410 μονάδες παραδόξως.
Οδηγός για την άνοδο ήταν οι τράπεζες που με μοχλό την ανατιμητική κερδοσκοπία συμπαρέσυραν και την υπόλοιπη αγορά.
Οι 1.400 μονάδες με στόχο 1.600 ή και 1.700 μονάδες για το 2024 ήρθαν βιαστικά, οι επενδυτές έσπευσαν να προεξοφλήσουν τα κέρδη των τραπεζών που για το 2024 και 2025 θα παραμείνουν στάσιμα στο καλύτερο σενάριο.
Στις μη τραπεζικές μετοχές πολλοί τίτλοι έχουν τρέξει υπερβολικά και βρίσκονται σε υπερτιμημένη ζώνη.
Εάν οι τράπεζες στο καλό σενάριο απλά θα επαναλαμβάνουν τις ίδιες αποδόσεις, εάν οι μη τραπεζικές μετοχές – κάποιες μεγάλες – βρίσκονται ήδη σε υπερτιμημένη ζώνη τότε ποια η ελκυστικότητα του ελληνικού χρηματιστηρίου;
Φαίνεται ότι με οδηγό το placement της Πειραιώς που θα πραγματοποιηθεί πέριξ των 4 ευρώ τελειώνει το πάρτι ωραιοποίησης και ανατιμητικής κερδοσκοπίας…
Τα placement των τραπεζών τελειώνουν τον Μάρτιο 2024 με την Πειραιώς – προσώρας – αφού σχεδιάζεται το δεύτερο placement της Εθνικής τράπεζας Ιούλιο…
Οπότε μετά το placement της Πειραιώς λογικά θα ξεκινήσει μια διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο τουλάχιστον 250 μονάδων.
Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν θα σημειώσει τις υπεραποδόσεις του 2023… ήδη πολλές μετοχές είναι υπερτιμημένες και ο βαθμός επικινδυνότητας έχει αυξηθεί και ο βαθμός επενδυσιμότητας έχει μειωθεί.

Μια χώρα όπως η Ελλάδα που επιβιώνει από τις παροχές, μια χώρα που δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος της σε απόλυτα μεγέθη παραμένει στην ζώνη των 402 δισεκ. μια χώρα που δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της οι οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα έχουν εκτιναχθεί… δεν έγινε ξαφνικά παράδεισος.
Η Ελλάδα έχει 4 εκατ πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές δηλαδή το 60% του παραγωγικού δυναμικού της χώρας οφείλει… και αυτό βαφτίζεται ανάπτυξη.

Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι προσδοκία, προεξόφληση…
Από την περίοδο της αστάθειας, περάσαμε στην περίοδο της σταθερότητας και αυτό τροφοδότησε την ανατιμητική κερδοσκοπία…
Σήμερα σε αυτές τις τιμές είναι υπερβολικά δύσκολο να αγοράσεις χωρίς ρίσκο.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να σημειωθεί μια γενναία διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο για να αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον…
Εάν δεν υπάρξει διόρθωση τότε η επενδυσιμότητα του ελληνικού χρηματιστηρίου θα μειωθεί αισθητά…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης