Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Sinn (Ifo) - Η ώρα της κρίσης πλησιάζει - Η Κύπρος βρίσκεται σχεδόν εκτός ευρώ και η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη λιτότητα - Ας υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους - Ο Soros παίζει με τη φωτιά ζητώντας την έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωζώνη

Sinn (Ifo) - Η ώρα της κρίσης πλησιάζει - Η Κύπρος βρίσκεται σχεδόν εκτός ευρώ και η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη λιτότητα - Ας υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους - Ο Soros παίζει με τη φωτιά ζητώντας την έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωζώνη
"Η ώρα της κρίσης για την Ευρωζώνη πλησιάζει", προειδοποιεί ο Hans-Werner Sinn, ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo.
"Η ώρα της κρίσης πλησιάζει και μάλιστα ταχύτατα", διαμηνύει ο ίδιος, σε άρθρο - παρέμβασή του που δημοσιεύεται στη Guardian.
Όπως διαμηνύει ο Sinn, επιχειρώντας να αποτιμήσει την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, "η Κύπρος βρίσκεται σχεδόν εκτός ευρώ (Cyprus is almost out of the euro), ενώ η κατάρρευση των τράπεζών της απλά πήρε αναβολή για... λίγο αργότερα, λόγω της παρέμβασης της ΕΚΤ και της συνέχισης της χρηματοδότησής τους μέσω του μηχανισμού ELA".
"Ταυτόχρονα, αν κοιτάξει κανείς τώρα την κατάσταση στην Ελλάδα θα αντιληφθεί ότι είναι απίθανο η χώρα να συνεχίσει να σηκώνει για πολύ καιρό ακόμη το βάρος της αυστηρής λιτότητας", αναγνωρίζει στη συνέχεια ο Sinn.
H πραγματική αδυναμία, συνεχίζει ο Sinn, της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και όλων των άλλων χωρών του αδύναμου ευρωπαϊκού Νότου είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας των οικονομιών τους.
Η μοναδική επιλογή, εξηγεί ο Γερμανός οικονομολόγος, για τις χώρες αυτές είναι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους... Είτε να δεχθούν την αυστηρή λιτότητα, μετά από χρόνια κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, είτε να ενημερώσουν τους πιστωτές τους ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους, στην περίπτωση που κινδυνεύουν με χρεοκοπία.
Ωστόσο, στο εν λόγω του άρθρο ο Sinn, δεν σταματά εκεί... Αντίθετα, δεν διστάζει να εξαπολύσει επίθεση και στον γνωστό μεγαλοεπενδυτή George Soros, με αφορμή την άποψη του δεύτερου πως η Γερμανία πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, στην περίπτωση που συνεχίσει να αντιδρά στην έκδοση ευρωομολόγου.
"Ο George Soros παίζει με τη φωτιά με τις δηλώσεις του αυτές. Δεν αντιλαμβάνεται ότι για την ευρωπαϊκή κρίση δενευθύνεται η Γερμανία, αλλά η απώλεια της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών της αδύναμης περιφέρειας", διαμηνύει σε αυστηρούς τόνους ο Γερμανός οικονομολόγος....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης