Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ποιες εισηγμένες θα καταβάλλουν έκτακτη εισφορά

tags :
Ποιες εισηγμένες θα καταβάλλουν έκτακτη εισφορά
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος γα την καταβολή της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς προς το κράτος από τις εισηγμένες. Είναι η 3η διαδοχική χρονιά έκτακτης εισφοράς  που έχει προκαλέσει τη δυσφορία των επιχειρήσεων καθώς  για  φέτος θα συμπεριληφθούν οι εισηγμένες με καθαρά κέρδη  από 100.000 ευρώ και πάνω. Ο πήχης κατεβαίνει ακόμη χαμηλότερα για να συμπεριλάβει περισσότερες εταιρίες  (εισηγμένες και όχι) αλλά το ερώτημα είναι πόσες εισηγμένες θα έχουν κέρδη στο τέλος του 2010 σε μία χρονιά που θα καταγραφεί στην ιστορία του ΧΑ καθώς θα έχουμε αρνητικό αποτέλεσμα στο άθροισμα των αποτελεσμάτων των 261 εισηγμένων.
Ήδη αναμένεται να επηρεασθούν σημαντικά τ αποτελέσματα α' τριμήνου και α' εξαμήνου του 2011 από την έκτακτη εισφορά.
Eκτακτη εισφορά θα καταβάλλουν σίγουρα οι εξής εισηγμένες: από το δείκτη Ftse 20 θα είναι η Alpha Bank, η ΔΕΗ, η Coca Cola, o Eλλάκτωρας, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Εθνική τράπεζα, η Eurobank, η Κύπρου, η Marfin Popurar Bank, η Motor Oil, η Babyland, ο Μυτιληναίος και η θυγατρική Μέτκα, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η Πειραιώς και ο Τιτάνας.
Στην μεσαία κεφαλαιοποίηση θα καταβάλλουν έκτακτη εισφορά η JP Aβαξ, η Αlapis, η S&Β, η ΓΕΚ-Τέρνα, οι εταιρίες ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘΣ), η Εχαε η Ιντραλοτ, τα ΚΑΕ τα Folli Follie  ο ΟΛΘ , η Proton Bank, ο Σαράντης η Τέρνα Ενεργειακή ο Φουρλής και  η Frigoglass.
Στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση  θα καταβάλλουν έκτακτη εισφορά η Nexans, η Crown Hellas, η Αλκο Ελλάς, η Αστικά Ακίνητα, η Βογιατζόγλου Systems,  η Eurodrip, η Newsphone Eλλάς, η Ελβάλ, η Ελβε Ενδυμάτων η Ελγέκα, η ΕλινόΪλ, η Ελτον Χημικά, η Efg Europe η Ικτίνος η Ιντρακάτ, η Καράτζης η Καρέλιας η Kleemnan Hellas.
Επίσης έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν η Κλουκίνας Λάππας, η Καραμολεγκος ο Κορρές, η Infoquest, η Κρέτα Φαρμ, η Κρι-Κρι, η Μevaco, η  Μedicon,  η Οlympic Catering, τα Πλαστικά Κρήτης, η ΡεβόΪλ, η Centric Πολυμέσα, τα Σωληνουργεία Κορίνθου η Flexopack και η Χαϊδεμένος.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης