Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Προκλητικό το κόστος συμμετοχής στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum του Νταβός, ξεπερνά τα 70 χιλ. δολάρια για 3 ημέρες

Προκλητικό το κόστος συμμετοχής στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum του Νταβός, ξεπερνά τα 70 χιλ. δολάρια για 3 ημέρες
Στα... 52 χιλ. δολάρια η ετήσια συνδρομή
Το παγκόσμιο οικονομικό forum στο Νταβός μαγνητίζει στις αρχές κάθε χρόνου τα βλέμματα όλης της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας, καθώς οι προσωπικότητες που καταφθάνουν στην πανέμορφη πόλη της Ελβετίας βρίσκονται και στις υψηλότερες βαθμίδες της παγκόσμιας ελίτ.
Οι ανταποκρίσεις και οι αναλύσεις ωστόσο είναι τόσο λεπτομερείς και ενδελεχείς, που δεν είναι λίγοι οι διάσημοι και δισεκατομμυριούχοι που θεωρούν ότι δεν αξίζει τον κόπο κανείς να δώσει πάνω από 70 χιλ. δολάρια για 3 μέρες με τους ανθρώπους που μπορεί να μιλήσει και να συναντήσει κανείς ανά πάσα στιγμή.
Πριν φτάσει κανείς στους λόγους για τη συμμετοχή, αξίζει να δούμε ποιο είναι το κόστος συμμετοχής στο Νταβός:
- Μια ετήσια συνδρομή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κοστίζει 52 χιλ. δολάρια.
- Το εισιτήριο για τη συμμετοχή στο Νταβός κοστίζει 19 χιλ. δολάρια, συν το φόρο.
- Για τη συμμετοχή στις ιδιωτικές επιχειρηματικές συνεδρίες, που ο καθένας συμφωνεί ότι αυτές είναι που έχουν πραγματική αξία, θα πρέπει να πληρώσει κάποιος 137 χιλ. δολάρια το χρόνο.
- Η συμμετοχή ενός ακόμη στελέχους απαιτεί αναβάθμιση της συνδρομής σε "Industry Partner", η οποία κοστίζει 263 χιλ. δολάρια. Στη συνέχεια θα πρέπει να αγοράσει τα δύο εισιτήρια, ενώ το συνολικό κόστος για 2 άτομα ανέρχεται στα 301 χιλ. δολάρια.
- Εάν μια εταιρεία θέλει να στείλει αρκετά άτομα, (μεγ. 5 ανά εταιρεία) θα πρέπει να αναβαθμίσει την ιδιότητα του μέλους σε «στρατηγικός εταίρος», το οποίο κοστίζει 527 χιλ. δολάρια. Στη συνέχεια θα πρέπει να αγοράσει τα 5 εισιτήρια για 19 χιλ. δολάρια το καθένα.
Έτσι, φέρνοντας 5 άτομα το κόστος ανέρχεται σε 622 χιλ. δολάρια (συν ότι εάν η αποστολή είναι 5 ατόμων θα πρέπει να συμμετέχει και μία τουλάχιστον γυναίκα.
- Αν κάποιος θέλει να παραθέσει μια δεξίωση στο Νταβός, κάτι το οποίο κάνει κάθε εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της, θα κοστίσει τουλάχιστον 210 δολάρια ανά επισκέπτη.
Σ' αυτό το κόστος πρέπει να προστεθούν επιπλέον 1.000 - 100 χιλ. δολάρια, ανάλογα με το μέσο που θα έρθουν οι καλεσμένοι. Επιπλέον θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος διαμονής το οποίο κυμαίνεται από τα 500 δολάρια τη βραδιά σε δωμάτια του ξενοδοχείου, ή 140 χιλ. δολάρια την εβδομάδα για ένα ιδιωτικό σαλέ.
Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένες εταιρείες ξοδεύουν "εκατομμύρια" στην ετήσια Συνέλευση κάθε χρόνο.
Όμως, ποιοί είναι οι λόγοι που ξοδεύονται τόσα χρήματα ετησίως;
Το Νταβός κατά κύριο λόγο είναι μια τεράστια, υψηλού επιπέδου, διάσκεψη επιχειρηματιών, στην οποία ανώτερα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου προσπαθούν να επωφεληθούν της φυσικής τους παρουσίας, να συναντηθούν με τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους επίδοξους πελάτες τους, εξέλιξη που μπορεί να καταλήξει να είναι πολύ πιο πολύτιμη από την τιμή της παρουσίας.
Και ενώ οι επιχειρηματίες αναζητούν δουλειές σε όλον τον κόσμο, μπορούν επίσης να συναντηθούν με ανώτερους αξιωματούχους σε χώρες ώστε να αναλάβουν έργα, και ούτω καθεξής.
Άλλωστε, ετησίως είναι από τις λίγες ευκαιρίες που μπορεί κανείς να συναντήσει ανθρώπους με επιρροή και ισχύ και να ανοίξει νέους ορίζοντες στις επιχειρήσεις του...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης