Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Aποκηρύσσει το πρόσφατο παρελθόν της Pimco και τον... El-Erian ο Bill Gross! - «Πλέον είμαστε καλύτερη ομάδα!»

tags :
Aποκηρύσσει το πρόσφατο παρελθόν της Pimco και τον... El-Erian ο Bill Gross! - «Πλέον είμαστε καλύτερη ομάδα!»
Ο Gross σχεδιάζει ήδη τη μετά El-Erian εποχή της Pimco...
"Μείνετε κοντά στην Pimco! Πιστέψτε με.... πλέον είμαστε καλύτερη ομάδα, πολύ περισσότερο από ότι ήμασταν πριν...!".
Η φράση αυτή περιλαμβάνεται στο τελευταίο report του Bill Gross προς τους επενδυτές - πελάτες της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Η δήλωση αυτή του Gross αποτελεί ξεκάθαρα μια πλήρη αποκήρυξη του πρόσφατου παρελθόντος της Pimco, όσο κρατούσε δηλαδή τα ηνία του fund ο Μ. Εl-Erian.
Όπως αναφέρουν το ένα μετά το άλλο διεθνή πρακτορεία, μπορεί ο Gross να μην αναφέρει το όνομα του El-Erian, ωστόσο είναι σαφές πως η δήλωση αφορούσε εκείνον. Όλα δείχνουν πως ο Gross σχεδιάζει ήδη τη μετά El-Erian εποχή της Pimco...

Tι ανέφερε στις 21 Ιανουαρίου το www.bankingnews.gr:

Παρελθόν αποτελεί από την Pimco ο El-Erian, ο οποίος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από την θέση του διευθύνοντow συμβούλου του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Mohamed El-Erian παραμένει ως σύμβουλος της μητρικής εταιρείας, Allianz.
Ειδικότερα, ο Mohamed El-Erian υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του CEO της Pimco. Η αποχώρηση θα λάβει χώρα στα μέσα Μαρτίου.
Ωστόσο, ο El-Erian θα παραμείνει ως σύμβουλος του εκτελεστικού συμβουλίου της μητρικής Allianz SE, για θέματα παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής.
Νέος διευθύνων σύμβουλος της Pimco θα διατελέσει ο Douglas Hodge.
Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, αποσαφηνίζεται πως ο Βill Gross θα παραμείνει στην θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Pimco.
Οι λόγοι παραίτησης του El-Erian δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο δεν αποκλείεται ο ίδιος να "χρεώνεται" τις μέτριες αποδόσεις της Pimco, κατά τους τελευταίους μήνες.
Δεν αποτελεί άλλωστε μυστικό πως το Total Return Fund της Pimco βρέθηκε αντιμέτωπο με εκροές κεφαλαίων ύψους 41,1 δισ. δολ το τελευταίο διάστημα!
Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, ο El-Erian πρωτοστάτησε στη χάραξη μιας συγκεκριμένης στρατηγικής της Pimco, μιας στρατηγικής διαφοροποίησης πέρα από την αγορά ομολόγων, μέσω επέκτασης στις μετοχές, ως απάντηση στο τέλος της 30ετούς bull market των ομολόγων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μονάδα που αφορούσε στη διαχείριση των μετοχών δέχθηκε πλήγμα όταν αποχώρησε από τα ηνία της - πριν από έναν χρόνο - ο Neel Kashkari. Ο Kashkari προσελήφθη το 2009 προκειμένου να ενισχύσει τη στροφή της Pimco στις μετοχές.
Ο El-Erian εντάχθηκε στο δυναμικό της Pimco το 1999. Προτού αναλάβει διευθύνων σύμβουλος, κατείχε για δύο χρόνια τη θέση του προέδρου και CEO της Harvard Management Co.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης