Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Moody’s – «Positive σενάριο» η υποτίμηση του ουκρανικού νομίσματος – Ισχυρά οφέλη ιδιαιτέρως για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Moody’s – «Positive σενάριο» η υποτίμηση του ουκρανικού νομίσματος – Ισχυρά οφέλη ιδιαιτέρως για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις
Στα 10,5 γρίβνα ανά δολάριο η αξία του νομίσματος
«Positive σενάριο» χαρακτηρίζει την υποτίμηση του ουκρανικού νομίσματος, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Ειδικότερα, παρότι η γρίβνα έχει απολέσει το 30% της αξίας της, καθώς από τα 7,99 γρίβνα/δολάριο κατρακύλησε στα 10,5 γρίβνα/δολάριο, ο οίκος Moody’s αποτιμά θετικά τις εξελίξεις, ιδίως για τις ουκρανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Σε έκθεσή της υπό τον τίτλο «Ukrainian Corporates: Hryvna Devaluation Would Have Positive or Neutral Effect on Most Rated Issuers», η Moody’s κάνει λόγο για θετικές πιστωτικές επιπτώσεις της υποτίμησης της γρίβνας στην πλειονότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Αν και όπως εξηγεί, οι ουκρανικές επιχειρήσεις καθίστανται πιο ευάλωτες εξαιτίας του χρέους που διαθέτουν, εντούτοις τα οφέλη στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας είναι σημαντικά.
Ιδιαίτερα ωφελημένες είναι οι μεγάλες ουκρανικές εταιρείες, όπως η Ferrexpo και η Metinvest. Παράλληλα, η Moody’s εκτιμά πως η υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος δεν επηρεάζει διόλου την ικανότητα αποπληρωμής του χρέους που διαθέτουν.
Σημειώνεται πως το χρέος των ουκρανικών εταιρειών βρίσκεται σε αμερικανικά δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης