Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Δεμένα αύριο τα πλοία στα λιμάνια – Η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

tags :
Δεμένα αύριο τα πλοία στα λιμάνια – Η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια
Δεμένα θα μείνουν αύριο τα πλοία στα λιμάνια της χώρας καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωση της αναφέρει πως η ανεργία στις τάξεις των ναυτικών έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και αυξάνεται σε καθημερινή βάση, τονίζοντας ότι συνεχίζεται για έξι και πλέον μήνες η κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας.
Σημειώνεται πως στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της, ζητάει από την κυβέρνηση «να σταματήσει το ξεπούλημα των λιμανιών» και καλεί όλους τους εργαζόμενους στα λιμάνια να συμμετάσχουν δυναμικά στις αυριανές αγωνιστικές εκδηλώσεις.
Επίσης, η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ επισημαίνει ότι οι λιμενεργάτες θα αγωνιστούν και θα υπερασπιστούν να παραμείνει ο ΟΛΠ, υπό δημόσιο έλεγχο, προκειμένου για να συνεχίσει να προσφέρει στο λαό και να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο.
Οι υπάλληλοι των λιμανιών θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί στην Αθήνα, ενώ οι λιμενεργάτες στις 10:30 το πρωί, σε ανάλογη συγκέντρωση στο Πασιλιμάνι στον Πειραιά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης