Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία έως το πρωί της Κυριακής

tags :
Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία έως το πρωί της Κυριακής
Καμία ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα μας τονίζουν οι ναυτεργάτες
Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παραμένει η χώρα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία από σήμερα έως και τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 31 Ιανουαρίου.
Η κινητοποίηση αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενώ από αυτήν δεν εξαιρούνται εξαιρούνται τα πλοία μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων της.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς είπε ότι έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματα των ναυτικών και πρόσθεσε ότι «το υπουργείο Εργασίας δεν έχει παρουσιάσει έως σήμερα καμία μελέτη για το πώς μπορεί να λειτουργήσει το ΝΑΤ, λόγω και της ιδιαιτερότητάς του, σε μία γενική διεύθυνση στο νέο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».
«Εκτιμώ ότι πάμε για ολική καταστροφή.
Μπορεί να δέχομαι πιέσεις από τους νησιώτες αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΠΝΟ και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει τα περιουσιακά στοιχεία του ταμείου να απορροφηθούν από την Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που δημιουργείται στο νέο ενιαίο ταμείο.
Η ΠΝΟ σε νέα ανακοίνωσή της ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι λόγω ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του ΝΑΤ στο ΕΦΚΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης