Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σκληρή επίθεση Βγενόπουλου κατά Σηφουνάκη - Αλογοσκούφη

Σκληρή επίθεση Βγενόπουλου κατά Σηφουνάκη - Αλογοσκούφη

(upd) Σκληρή επίθεση εναντίου του υφυπουργού Μεταφορών κ Σηφουνάκη και του πρώην υπουργού Οικονομίας κ Αλογοσκούφη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος.

Με αφορμή συνέντευξη τύπου για την διαχρονική ανεπάρκεια του κράτους ο κ Βγενόπουλος παρουσίασε στοιχεία με τα οποία όπως ο ίδιος τόνισε αποδεικνύουν την ανεπάρκεια του κ Σηφουνάκη.
Κατηγόρησε ευθέως την διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών για τις άγονες γραμμές καθώς όπως τόνισε δεν είναι δυνατό η Olympic Air να υποβάλλει προσφορά με μηδενικό κόστος για τις 16 άγονες γραμμές και άλλες εταιρίες που ζήτησαν 2,2 εκατ ευρώ να κατακυρώνεται ο διαγωνισμός σε αυτές.
Πέραν της σκληρής , προσωπικής επίθεσης που εξαπέλυσε ο κ Βγενόπουλος κατά του κ Σηφουνάκη το οποίο χαρακτήρισε ανεπαρκή επιτέθηκε με δριμύτητα και κατά του πρώην υπουργού οικονομίας κ Αλογοκούφη.


Ζημίωσε  την χώρα με τις λογιστικές αλχημείες που υιοθέτησε για να συγκαλύψει το έλλειμμα ενώ τόνισε ότι αν είχε ζητήσει αντί για προνομιούχες μετοχές το δημόσιο να εκδώσει κοινές μετοχές  στο πλαίσιο υπαγωγής των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των τραπεζών , θα υλοποιούσε τώρα placement κερδίζοντας πάνω από 2,6 δις ευρώ.
Στην Ελβετία το κράτος στήριξη την UBS , έκδωσε κοινές μετοχές , τις πούλησε και άντλησε 1,2 δις ευρώ.
Το ίδιο συνέβη και στις ΗΠΑ όπου για 7 τράπεζες το αμερικανικό δημόσιο απέκτησε κοινές μετοχές.
Όσοι ψάξουν κίνητρα πίσω από τις καταγγελίες δεν θα βρουν σκοπιμότητα τόνισε ο κ Βγενόπουλος.
«Κατανοώ ότι η νέα κυβέρνηση μόλις ανέλαβε , ωστόσο πρέπει να ενημερώνεται για τα κακώς κείμενα που συντελούνται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της MIG.



Nωρίτερα το bankingnews.gr σημείωνε




Σε σκληρή και ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης κατά νυν και πρώην υπουργών αλλά και κατά του προέδρου  του ΣΕΒ κ Δασκαλόπουλου  θα προβεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο επικεφαλής της MIG, σήμερα  με αφορμή συνέντευξη τύπου που παραχωρεί με έμφαση στην διαχρονική ανεπάρκεια του κράτους στις 1 το μεσημέρι.
Ο  Α. Βγενόπουλος σχεδιάζει να επιτεθεί με σφοδρότητα κατά της τωρινής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών κκ Ρέππα και Σηφουνάκη καταγορώντας τους  για άγνοια και εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.
Θα αναφερθεί στο πως η Olympic Air τέθηκε εκτός διαγωνισμού  των άγονων γραμμών παρ΄ ότι είχε καταθέσει πρόταση που δεν εμπεριείχε κανένα κόστος για το κράτος.
Θα παρουσιάσει αποδείξεις για το πόσο διάτρητοι είναι οι διαγωνισμοί και θα ζητήσει να παρέμβει ο πρωθυπουργός Γ Παπανδρέου.


Ο Α. Βγενόπουλος θα ασκήσει εκ νέου έντονη κριτική κατά του πρώην υπουργού Οικονομίας κ Αλογοσκούφη ενώ θα παρουσιάσει και έγγραφα τα οποία αναμένεται να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις.
Στην σκληρή και ολομέτωπη επίθεση που σχεδιάζει ο Α. Βγενόπουλος περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος του ΣΕΒ  κ Δασκαλόπουλος τον οποίο θα κατηγορήσει ότι αποδέχθηκε την πρόταση για την έκτακτη εισφορά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Το μήνυμα του Α. Βγενόπουλου θα είναι ότι το κράτος είναι ανεπαρκές διαχρονικά ενώ θα προχωρήσει  και σε αποκαλύψεις για παραβάσεις που σημειώθηκαν εξυπηρετώντας συμφέροντα.
Η κόντρα του Α. Βγενόπουλου με το πολιτικό σύστημα δεν σταματάει στις καταγγελίες που θα υπάρξουν την Δευτέρα αλλά θα συνεχισθούν και την Πέμπτη καθώς η πλευρά Βγενόπουλου έχει αποφασίσει να μην υπαναχωρήσει στην αγωγή που έχει ασκήσει προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ Τσίπρα.
Μάλιστα την ερχόμενη Πέμπτη ο ίδιος ο κ Βγενόπουλος θα παραβρεθεί στο δικαστήριο και θα εξηγήσει τους λόγους που άσκησε την αγωγή.
Στη υπερασπιστική γραμμή του  κ Τσίπρα θα βρίσκονται ο κ Δραγασάκης και ο κ Ραγκούσης



Πέτρος Λεωτσάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης