Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Το... Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - τι συνέβη σήμερα Δευτέρα 4/7 στο ταμπλό του ΧΑΑ

tags :
Το... Αλφαβητάρι της συνεδρίασης - τι συνέβη σήμερα Δευτέρα 4/7 στο ταμπλό του ΧΑΑ
Η  αξία των συναλλαγών δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 41 εκατ. ευρώ. Ανύπαρκτη και η αξία των πακέτων στις 631 χιλ. ευρώ. Κι αν αναλογισθεί κανείς ότι από τα 40,89 εκατ. ευρώ τα 30,8 εκατ. αφορούν τις ΑΛΦΑ (12,7 εκατ.) ΛΑΜΔΑ (4,36 εκατ.) και τις ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ (συνολικά οι τρεις τους  13,8 εκατ. ευρώ) τότε έχει μπροστά του ανάγλυφα άλλη μία εξαιρετικά απογοητευτική παράθεση μεγεθών για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ταμπλό…

ΔΕΙΚΤΕΣ: Απώλειες 0,91% (από -2,54%) για τον ΓΔ στις 539,81 μονάδες, πτώση 3,90% στις 3,2 μονάδες ο ΔΤΡ, μείον 1,22% στις 143,4 (χ10) μονάδες για τον FTSE25 (έχανε και 3,06%)  και -2,24% στις 670,21 μονάδες για τον MIDCAP20.

Ιστορίες, εκθέσεις και σενάρια για τα αίτια της νέας υποχώρησης όλοι τις γνωρίζουμε… Ας μην σας ζαλίζουμε και με εμείς σε…διθυραμβικούς τόνους! Χάλασε πάντως την μανέστρα της καταστροφολογίας και του μηδενισμού των πάντων η σημαντική μείωση των αρχικά υψηλών νέων απωλειών...

ΤΑΜΠΛΟ: 39 οι ανοδικές και 18 οι σταθερές, με 46 τις πτωτικές...

ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ: Η μτχ της ΥΓΕΙΑ ΑΕ με άνοδο 6,80%, στο +3,1% η ΛΑΜΔΑ και με συναλλαγές αξίας 4,36 εκατ. ευρώ(!), εξαιρετικός ο ΜΥΤΙΛ με άνοδο 2,56% στα 4 ευρώ και με τζίρο 607 χιλ. ευρώ...

ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΛΑ: ΑΡΑΙΓ, ΙΑΣΩ, ΚΟΡΡΕΣ, ΒΙΟ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ...

ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟΥΣ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ από το -11,76% στο.. -2,76%.GRIVALIA από το -4,4% στο -0,57%, ΒΙΟ από -2,52% στο +1,68%, ΑΤΤΙΚΗΣ κάλυψε πλήρως απώλειες 8%, ΜΕΤΚΑ από -4,57% στο -0,14%, ΚΟΡΡΕΣ από -2,8% στο +2,46%, ΥΓΕΙΑ από το -2% στο +6,80%,

ΤΡΑΦΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ οι μετοχές των ΔΡΟΜΕΑΣ, ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΜΙΓ, ΑΛΦΑ, ΣΕΝΤΡ κοκ..

ΣΤΑ ύψη και πάλι ο τζίρος της μετοχής της ΑΛΦΑ που υποχωρεί από τις 23 ΙΟΥΝΙΟΥ κατά 90 σεντς και σε ποσοστό 38%. Αξία συναλλαγών 12,7 εκατ. ευρώ από τα 40,89 εκατ.του συνόλου (ποσοστό 31%). 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Για να φθάσει την τιμή που είχε πριν ακριβώς 5 ημερολογιακές εβδομάδες πρέπει να υπερδιπλασιάσει την τιμή της... Η κφση υποχώρησε στα 1,3 δισ. ευρώ...

ΔΤΡ: H χειρότερη εικόνα παραμένει αυτή του τραπεζικού… Το Stop μας στο σορτ πλέον στο 756. Ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική στήριξη το 550-573…




ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Εκρηκτικό sell-off πραγματοποιείται σήμερα στις μετοχές των ιταλικών τραπεζών, οδηγώντας σε εκτόξευση το κόστος δανεισμού της χώρας, καθώς οι φόβοι γύρω από την υγεία του τραπεζικού συστήματος της Ιταλίας πολλαπλασιάζονται.

AS.Co:  Η Εταιρία έχει ήδη σχηματίσει πρόβλεψη για τον Μαρινόπουλο Α.Ε. με 31/12/2015 στις Οικονομικές Καταστάσεις που δημοσίευσε για τη χρήση, ύψους 359.114,66 ευρώ. Η συνολική οφειλή της «Μαρινόπουλος Α.Ε.» προς την Εταιρία ανέρχεται κατά κεφάλαιο σήμερα σε τετρακόσιες χιλιάδες (400.000,00) ευρώ. Η οφειλή αυτή έχει αναγνωριστεί από την οφειλέτιδα εγγράφως. Με το ίδιο έγγραφο είχε συμφωνηθεί η εξόφληση της οφειλής μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ: Στην Lamda Development η συμμετοχή της Balckstone Group μειώθηκε στο 19,48% από 20,40% προηγουμένως. Αντίστοιχα, στην Alpha Bank η συμμετοχή της BlackRock διαμορφώθηκε στο 4,28% (πλην ΤΧΣ) έναντι 4,99%. 

ΔΕΙΚΤΕΣ-ΧΑΡΑΚΙΕΣ: Πρώτη αντίσταση στις 556 μονάδες και οι αμέσως επόμενες στις 569 και 581 - 585 μονάδες. Στις περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ουσιαστική στήριξη έχουμε στο 1380 - 1370. Μια κατοχύρωση του 1484 θα μπορούσε να μας φέρει στο 1505, ή στο 1600 επίπεδο. "Daily position short" με "stop" τις 1484 μονάδες (Ηλ.Ζαχ.)


Μερικά από τα… αστέρια της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς!!

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι επενδυτές μέτοχοί της… Η τράπεζα συνεχίζει να κλείνει Συμφωνίες Συνεργασίας με εταιρείες… κολοσσούς.

(Κι αν διαβάστε πουθενά αρνητικά σχόλια για την Τράπεζα, να μας γράψετε…)

ΑΤΤΙΚΗΣ: Βαδίζει ακάθεκτη για νέο ιστορικό χαμηλό…

FRIGOGLASS: Ποιούν την νήσσαν ή κοινώς κάνουν την πάπια

Σχετική εικόνα

όσοι οίκοι αλλοδαποί και ημεδαποί την συνιστούσαν ανεπιφύλακτα με εξωπραγματικές τιμές στόχου, όταν η…μαυρίλα των μεγεθών της έκανε κρα από μακρυά.  Η τιμή της μετοχής της έχει πλέον σχεδόν εξαυλωθεί!

ΔΕΗ: Φταίει, δεν φταίει την ξανακατάντησαν ΜΑΓΑΖΑΚΙ της πλάκας. Ατιμωρητί…

Σχετική εικόνα

Την ίδια στιγμή ανασταίνουν πεθαμένους!

UNIBIOS: Άραγε έχουν συναίσθηση οι επικεφαλής της για την ΞΕΦΤΥΛΑ της μετοχής τους και της αποτίμησής της κάτω και από το… ΕΝΑ εκατ. ευρώ;

Σχετική εικόνα

‘Η απλά…πετάνε στα ΣΥΝΝΕΦΑ;

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ιδιάζουσα περίπτωση η δική της, δεν (επ)εξηγείται με λόγια σε καμμία γλώσσα του κόσμου.

Σχετική εικόνα

Ο άνθρωπος είναι απλά… From another planet!

_____________________________________________________________

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

  • Σε περίοδο… αγοραστών επανέρχεται το Ελληνικό Χρηματιστήριο
Το αν είναι ακριβή ή φθηνή μια αγορά στο σύνολο της κρίνεται από μια σειρά από αντικειμενικές αριθμητικές παραδοχές.

Η προσέγγιση των πολλαπλασιαστών κερδών παρουσιάζει ενίοτε αδυναμίες όπως στην τωρινή περίοδο όπου οι τράπεζες επί πέντε (5) χρόνια δημιουργούν μια ισχυρή στρέβλωση στο τελικό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα εταιρίες με υψηλή δανειακή θέση ή ξεχασμένες αποτιμήσεις χωρίς αντίστοιχο ειδικό βάρος στην κερδοφορία τείνουν να αλλοιώνουν την εικόνα των δεικτών.

Η πιο συνηθισμένη μορφή δείκτη που χρησιμοποιείται στην σύγκριση των αγορών είναι η σχέση της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης με το ΑΕΠ. Το πλεονέκτημα αυτού του δείκτη είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί συγκριτικά με το παρελθόν της ίδιας αγοράς αλλά και με άλλες αγορές που έχουν κοινά χαρακτηριστικά οικονομικής ανάπτυξης.

Η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί μια ιδιομορφία καθώς είναι μια αναπτυσσόμενη οικονομία η οποία λειτουργεί με ένα νόμισμα ανεπτυγμένων κρατών. Επομένως η σύγκριση του δείκτη με άλλους αντίστοιχους δείκτες Χρηματιστηρίων έχει μια αντικειμενική δυσκολία ως προς τις ομοιότητες των οικονομιών.

Η ελληνική αγορά διαπραγματεύεται στο 20% του ΑΕΠ, ποσοστό χαμηλό αλλά όχι ιστορικά χαμηλό. Η ιστορική χαμηλή τιμή βρίσκεται στις 5 Ιουνίου του 2012 όταν ο δείκτης έγραψε 10,2% αντανακλώντας το ρίσκο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Εν συνεχεία οι δύο ανακεφαλαιοποίησεις των τραπεζών έδωσαν συνολικά μια αύξηση της τάξεως των 34 δις ευρώ για να φθάσει το 44,9% τον Ιούνιο του 2014.

Επιπλέον, αν θεωρηθεί ότι υπάρχει μια ιστορική μέση τιμή η οποία έρχεται από το 1998 τότε ο Γενικός Δείκτης για να βρεθεί στην μακροχρόνια γραμμή ισορροπίας με το ΑΕΠ θα πρέπει να υπερδιπλασιάσει από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σε ότι αφορά την σύγκριση με τις ξένες αγορές η απόκλιση από τον μέσο όρο δείχνει ότι η Ελληνική αγορά διαπραγματεύεται με μεγάλο discount έναντι των Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Συγκεκριμένα η Ελληνική αγορά βρίσκεται 4 φορές χαμηλότερα από τον αντίστοιχο μέσο όρο γεγονός που αντανακλά υπέρμετρα τους κινδύνους και τον ειδικό αναδυόμενο/αναπτυσσόμενο χαρακτήρα της.

Τα καλά νέα βεβαίως με βάση την ιστορικότητα και την σύγκριση με τους διεθνείς δείκτες δείχνουν ότι η Ελληνική αγορά έχει σημαντικό δυνητικό περιθώριο τόσο με σχέση την προϊστορία της όσο και με σχέση με το εξωτερικό. Οι πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν μείωση του ΑΕΠ έως το γ’ τρίμηνο του 2016 ανεβάζοντας παθητικά το λόγο της σχέσης με την κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιριών.

Όχι όμως σε ένα τέτοιο βαθμό που η ελκυστικότητα του ΧΑ παύει να είναι τόσο προφανής. Το γύρισμα της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς θα είναι ένας ακόμα λόγος επιστροφής των ξένων επενδυτών που θα κινηθούν πλέον περισσότερο με κριτήριο την επιλογή της οικονομίας, με πιο μαζική εστίαση στις επιλογές τους και λιγότερο έναν επιλεκτικό επιμερισμό τοποθετήσεων, στάση η οποία επικρατεί στην στρατηγική τους σήμερα.

______________________________

Jumbo: Από το πιο αξιόπιστα μεσοπρόθεσμα γραφήματα… 

Από το πιο αξιόπιστα μεσοπρόθεσμα γραφήματα. Το 10 πλέον είναι το μεγάλο μεσοπρόθεσμο  επίπεδο και παράλληλα και Stop.

Το 1188 είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση θα μπορούσε να δώσει την περιοχή του 1230-1250

Το 1120 κοντινή και το 1044 κύρια στήριξη

FAST FINANCE SEC



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης