Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Χ.Α.: Οι άνθρωποι της αγοράς καταθέτουν τις εκτιμήσεις τους...

tags :
Χ.Α.: Οι άνθρωποι της αγοράς καταθέτουν τις εκτιμήσεις τους...

Βαγγέλης Σιούτης - της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Ανοδικά κινείται, προς το παρόν, η τρέχουσα εβδομάδα μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές. Η απόφαση της Fed για αμετάβλητα επιτόκια, έδωσε ώθηση στις Διεθνείς Αγορές, κάτι που αποτυπώθηκε και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο που έδωσε την μάχη για την κατάκτηση του απλού ΚΜΟ 200 ημερών στις 570 μονάδες.

Η παραμονή του Γενικού Δείκτη πάνω από αυτό το όριο, στις επόμενες συνεδριάσεις, θα οδηγήσει τον δείκτη προς την επόμενη αντίσταση των 582 μονάδων που είναι το υψηλό από το Brexit και μετά. Ως αυτό το σημείο όμως δεν αλλάζει κάτι στην τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη, αφού παραμένει εντός του στενού εύρους τιμών 550 με 585 μονάδες, μέσα στο οποίο από τις 12/7 ως σήμερα η Χρηματιστηριακή Αγορά συσσωρεύει.

Για να σπάσει αυτή η συσσώρευση θα πρέπει να δούμε αύξηση του τζίρου, νέες εισροές κεφαλαίων και να μεταστραφεί η στάση αναμονής σημαντικής μερίδας επενδυτών.

Οι αποφασιστικές κινήσεις της Κυβέρνησης για ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, για υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων και επιτάχυνση των Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και από την πλευρά των Θεσμών, συμμετοχή των Ελληνικών ομολόγων στο "QE" και μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, θα συνέβαλαν ουσιαστικά στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης και στην αλλαγή της στάσης των επενδυτών.

Σε αυτή την περίπτωση η υπέρβαση για τον Γενικό Δείκτη του εκθετικού ΚΜΟ 200 ημερών στις 596 μονάδες και η επαναπροσέγγιση των προ Brexit επιπέδων στις 617 μονάδες θα ήταν εφικτή.

Σε αντίθετη περίπτωση που η εσωστρέφεια και οι πολιτικές σκοπιμότητες και αψιμαχίες επικρατήσουν, η συσσώρευση των 550 με 585 μονάδων θα διασπαστεί πτωτικά δοκιμάζοντας το επίπεδο των 520 μονάδων.

Για τον Τραπεζικό δείκτη που και φέτος είναι ο "αδύναμος κρίκος" της Αγοράς, η κάλυψη του πτωτικού "gap" στις 679,26 μονάδες και η προσέγγιση των υψηλών του τελευταίου τριμήνου στις 756 μονάδες είναι ο πρώτος στόχος. Η επιστροφή καταθέσεων και η αποτελεσματική διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, είναι οι αποφασιστικοί παράγοντες για υπέρβαση αυτής της κορυφής και κίνηση υψηλότερα. Η ψήφιση των προαπαιτούμενων την επόμενη εβδομάδα και το Euroworking Group στις 29/9 θα μας απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες, ενώ στις 28/9 ανακοινώνει αποτελέσματα η ΔΕΗ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης