Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Κάνουν τον Αστέρα… μπακαλοταβέρνα!

tags :
Κάνουν τον Αστέρα… μπακαλοταβέρνα!

 

http://www.ignomisou.gr/ 
alexios KIMISSI
«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει και όχι άδικα ο θυμόσοφος λαός.

ÂÏÕËÉÁÃÌÅÍÇ.ÅÍÁÅÑÉÅÓ ËÇØÅÉÓ ÁÐÏ ÔÏ ÓÕÃÊÑÏÔÇÌÁ ÔÏÕ ÁÓÔÅÑÁ.ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ/EUROKINISSI
Στην προκειμένη περίπτωση φάνηκε η «κακή μέρα» όσον αφορά στις εξελίξεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης που τώρα πια βρίσκεται και επίσημα σε ξένα χέρια. Κι αυτά τα «ξένα χέρια» ξεκίνησαν άσχημα.
Πόσο ανόητος μπορεί να είσαι όταν αποφασίζεις να κλείσεις για δύο χρόνια το μοναδικό City Resort της Ευρώπης λόγω ανακαίνισης -η οποία θα μπορούσε να γίνει σταδιακά και με την μονάδα σε λειτουργία;
Ποια διάνοια manager υπαλληλίσκος είχε αυτή την έμπνευση;
Οι νέοι ιδιοκτήτες του δίνουν τα διαπιστευτήρια τους με την Ελληνική επένδυσή τους και μας επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να γνωρίζουν από μπίζνες αλλά δεν φαίνεται να γνωρίζουν από την Ελληνική πραγματικότητα και δη την πραγματικότητα του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Οι επικεφαλής τους μπορεί να είναι καλοί managers, αλλά αυτό δεν αρκεί για τον Αστέρα, που η λειτουργία του έχει συνδεθεί με σημαντικά πολιτικοκοινωνικά γεγονότα της χώρας. Ο Αστέρας δεν είναι ένα απλό ξενοδοχείο που πηγαινοέρχονται επώνυμοι πελάτες ή «η μπακαλοταβέρνα στον Ρέντη».
Αποτελεί για την χώρα σημείο αναφοράς των ξένων VIP’S που πέρασαν από τα δωμάτια και σαλόνια του. «Θα πάμε στον Αστέρα», ούτε καν στην Αθήνα -έλεγαν.

Άρα σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να διοικηθεί με όρους της ελεύθερης αγοράς. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διοικηθεί με όρους «ήρθε ο θείος…Μπρούκλης από το Αμέρικα με τα λεφτά του» ή όπως μία οποιαδήποτε άλλη κραταιά επιχείρηση με τσιμέντα ή εργολαβίες ή όπως ένα ξενοδοχείο τυχάρπαστου επιχειρηματία που δεν ήρθε για να μείνει στον κλάδο.

….
Ήδη ξεκινήσατε δημιουργώντας αντιπάθειες. Αντιπάθειες στις τοπικές κοινωνίες των όμορων Δήμων, αντιπάθειες στους Ελληνες πελάτες –που δεν είναι και λίγοι και δεν ανέχονται δεσποτικές συμπεριφορές, αντιπάθειες σε όλα τα πολιτικά κόμματα, αντιπάθειες για τους νέους ανέργους που θα χαρίσετε στην Ελληνική κοινωνία πετώντας τους εργαζόμενους του στον δρόμο. Η μέχρι τώρα –και είμαστε ακόμα στην αρχή- κυνική συμπεριφορά σας έχει επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα αρνητικά απέναντι σας.

….
Πόσο μωρός μπορεί να είσαι όταν βάζεις στο τιμόνι της ξενοδοχειακής ναυαρχίδας του Ελληνικού Τουρισμού ανθρώπους άσχετους με ξενοδοχεία; Πόσο καβαλημένο καλάμι «καριερίστας» μπορεί να είσαι όταν παίρνεις αποφάσεις που δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρεσαι για κανένα παρά μόνο για τα δικά σου συμφέροντα –που τελικά με τέτοιες συμπεριφορές τα καταστρέφεις;

….
Εδώ τόσοι και τόσοι και έμπειροι με τον κλάδο δεν τα κατάφεραν. Στην περίπτωση του Αστέρα έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι όσοι προσπάθησαν να τον διοικήσουν με όρους σημαντικών ξενοδοχειακών Ομίλων του εξωτερικού έφαγαν τα μούτρα τους. Γιατί απλά δεν είχαν κατανοήσει ότι με τα λεφτά τους μπορούσαν να διαχειρίζονται τα ντουβάρια του Αστέρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να αγοράσουν την μοναδική τεχνογνωσία για το στυλ διοίκησης του.

….
Γιατί ναι, ο Αστέρας διοικείται με στυλ, χαμηλούς τόνους από άτομα που δεν προσπαθούν να επιβληθούν με τσαμπουκάδες επειδή έχουν μία επιτελική θέση ή πετρελαιοδόλλαρα. Διοικείται με ψυχή, καρδιά και με σεβασμό απέναντι στην ιστορία του και στους ανθρώπους του.Και ειδικά τους τελευταίους. Και μιλάω από την θέση του πρώην Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Τουρισμού, Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή του Αστέρα Βουλιαγμένης που είχα την τιμή να υπηρετήσω και να φτάσουμε μαζί με τους εργαζόμενους τον Αστέρα στο ζενίθ της ακμής του.

…..

Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν, βοήθησαν, έτρεξαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για το ξενοδοχείο. Πάντα χαμογελαστοί από τον θυρωρό μέχρι και την καμαριέρα και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους υψηλούς φιλοξενούμενους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, συντεταγμένα έβλεπαν τον στόχο μας που ήταν η κορυφή και έδωσαν γι’ αυτό και την ψυχή τους. Αυτή την ψυχή που εσείς φαίνεται ότι δεν κατανοείτε μια και τα μεταφράζετε όλα σε αριθμούς, κέρδη και ζημίες τα οποία θα γίνουν τελικά ζημίες εφ’ όσον δεν κατανοήσετε ότι ο Αστέρας είναι ένα ξενοδοχείο με ψυχή και καρδιά. Και ποτέ δεν θα κατακτήσετε το «σώμα» του αν δεν κατακτήσετε πρώτα την «ψυχή και την καρδιά» του.

….
Οι άσχετοι και άπειροι σύμβουλοι σας με το μοντέλο management που ακολουθούν μέχρι τώρα αποδεικνύουν ότι είναι… μοντέλα άμοιρων εγκεφάλων. Με τις αποφάσεις τους σέρνουν στα βράχια τον Αστέρα και εσάς με μαθηματική ακρίβεια στον…άσσο.


Κι επειδή ποτέ δεν μάσησα τα λόγια μου και πάντα υπηρέτησα την αλήθεια, κατανοείστε ότι:
•Ξενοδόχοι και διευθυντικά στελέχη που έχουν διοικήσει ξενοδοχεία στην επαρχία δεν μπορούν να διοικήσουν τον Αστέρα.
•Στελέχη που τα είχατε για clerks στο Λονδίνο και τα φέρατε εδώ σε επιτελικές θέσεις δεν μπορούν να διοικήσουν τον Αστέρα.
•Στελέχη που ξέρουν να διοικούν προσωπικό τσιμεντοβιομηχανίας δεν μπορούν να διοικήσουν τον Αστέρα.
•Στελέχη που δεν γνωρίζουν ποια είναι η κυρία Σαρίδη –μία από τις παλαιότερες πελάτισσες του Αστέρα- δεν μπορούν να διοικήσουν τον Αστέρα.

….
Στα μάτια μας φαντάζετε ως μία ορδή βαρβάρων Αραβικής και Τουρκικής καταγωγής που καταλάβατε το οχυρό που λέγεται Αστέρας κι όπως και στην Κωνσταντινούπολη πετάξατε τις εικόνες και βάλατε τον ιμάμη να ψέλνει…Όταν θα μάθετε όχι απλά να διοικείτε αλλά να σέβεστε αυτό που είναι ο Αστέρας, μόνο τότε θα επιτύχετε.

..
Αφήστε τα χαλιά και τα ρύζια σας. Μυρίστε την φασολάδα και ανακατέψτε την στις σωστές αναλογίες με τα ρύζια σας εκεί δίπλα στα χαλιά σας–αλλά πάντα με σεβασμό απέναντι της- και τότε ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί τον Αστέρα αυτό που του αξίζει.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης