Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΕΧΑΕ: Εκτιμήσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις

tags :
ΕΧΑΕ: Εκτιμήσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις
Από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κρατάμε το ανθηρό ταμείο των 164 εκατ. ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε 2,50 ευρώ ανά μετοχή ή 45% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης.

Λόγω του μηδενικού τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας μπορούν να συμβούν πολλά ωραία πράγματα στο κοντινό και μακρινό μέλλον: Όπως ας πούμε μια πολύ δελεαστική μερισματική απόδοση για την επόμενη τριετία  μεταξύ 8,5% έως 9,8%.

Μια απόδοση αυτής της τάξεως κάθε άλλο παρά αδιάφορη θα μπορούσε να θεωρηθεί δεδομένης της υποχώρησης των προθεσμιακών καταθέσεων κάτω από 2% αλλά και των εταιρικών ομολόγων τα οποία βρίσκονται κοντά στο 8%.

Από εκεί και πέρα τα μεγέθη του εννεαμήνου δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα με την περυσινή χρονιά λόγω των θετικών δυνατών εκτάκτων αποτελεσμάτων από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (+29 εκατ. ευρώ) και της δημόσιας πρότασης της Coca Cola (+11 εκατ. ευρώ).

Οδηγό εξακολουθεί να αποτελεί η δραστηριότητα στην υποκείμενη αγορά η οποία έχει χάσει σε δυναμική από το δεύτερο τρίμηνο το οποίο ήταν το δυνατότερο της χρονιάς (192 εκατ. ευρώ).

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης