Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Lamda Development: Μερικές σημαντικές - ουσιαστικές επισημάνσεις...

tags :
Lamda Development: Μερικές σημαντικές - ουσιαστικές επισημάνσεις...
ΛΑΜΔΑ: Λαμβάνοντας υπόψη το επενδυτικό ακίνητο «Τhe Mall Athens» της κοινοπραξίας Lamda Olympia Village S.A., το 89% της συνολικής εύλογης αξίας των επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου αφορά σε εμπορικά κέντρα και το 4% σε κτίρια γραφείων. 

H εύλογη αξία τόσο των εμπορικών κέντρων όσο και των γραφείων, έχει επιμετρηθεί με την μέθοδο των προεξοφλημένων μελλοντικών ταμειακών ροών (DCF) ακολουθώντας ως κύριες παραδοχές τις ακόλουθες: 

Αναφορικά με τα Εμπορικά Κέντρα, το The Mall Athens είναι free-hold, το Mediterranean Cosmos είναι lease-hold (με διάρκεια εκμετάλλευσης έως το Q4 2035), και το Golden Hall έχει διάρκεια εκμετάλλευσης άλλα 89 χρόνια. 

ΛΑΜΔΑ[Ι]: Σε ότι αφορά τα κτίρια γραφείων, αυτά ανήκουν στην κυριότητα του Ομίλου. Εν συντομία, τα yields των τελευταίων αποτιμήσεων τις 31/12/2014 συνοψίζονται ως εξής: 

YIELD:-  Εμπορικά κέντρα:The Mall Athens 7,2% Med.Cosmos 10,2% Golden Hall 8,3% - Γραφεία: Cecil, Κεφαλάρι 9,0% Kronos Building, Μαρούσι 8,9%

Αναφορικά με το ετήσιο αντάλλαγμα που καταβάλλει ο κάθε καταστηματάρχης στα Εμπορικά Κέντρα (Base Remuneration - πάγιο αντάλλαγμα που προκύπτει από την Σύμβαση Εμπορικής Συνεργασίας)

Αυτό αναπροσαρμόζεται ετησίως κατά τον πληθωρισμό πλέον μιας μικρής προσαύξησης (indexation) που διαφοροποιείται στον κάθε ενοικιαστή. Ο μέσος πληθωρισμός που έχει χρησιμοποιηθεί για όλη την περίοδο ανέρχεται στο 2%. 

LAMDA: Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού προ φόρων (Net Asset Value) ανήλθε σε 431 εκατ. (5,4000 ανά μετοχή) έναντι 296 εκατ. που ήταν την 31/12/2013. Η επιτυχής αμκ που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο και η πώληση των ιδίων μετοχών συνεισέφεραν 162 εκατ., μετά από σχετικά έξοδα, στην NAV.

Η καθαρή θέση των μετόχων της ενισχύθηκε από 249,6 εκατ. σε 387,6 εκατ. ευρώ, ο δανεισμός της στα 338,5 εκατ. έναντι των 350 εκατ. ευρώ του 2013. 

Και με ταμειακά διαθέσιμα 187,6 εκατ. ευρώ ο ΔΔΜ διαμορφώνεται σε 0,39 [πολύ υγιές νούμερο]. Η λογιστική αξία της μετοχής βρίσκεται στα 4,8600 ευρώ από την οποία απέχει 49%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης