Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Η στήλη των Επιλογών στο σημερινό "Χ"

tags :
Η στήλη των Επιλογών στο σημερινό
!ΟΠΑΠ: Ο τίτλος μπορεί να υποχώρησε από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 6,92 ευρώ (+3,28%), όμως συμπλήρωσε έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Η χθεσινή κίνηση είχε ώς έναυσμα την είδηση σύμφωνα με την οποία "σε κατάργηση της ρύθμισης με την οποία επιβάλλονταν φορολογία στα παιχνίδια με στήλες του ΟΠΑΠ προχωρά η Κυβέρνηση με βάση το άρθρο 138 του νέου σχεδίου Νόμου για το Φορολογικό / Ασφαλιστικό.

!OΠΑΠ(Ι): Σύμφωνα με την Beta Sec., "η εξέλιξη αυτή κρίνεται ως θετική για τα οικονομικά μεγέθη του. Υπενθυμίζεται ότι το 2015 τα μικτά κέρδη του ΟΠΑΠ ήταν 1,4 δισ. ευρώ. Με βάση το νέο φορολογικό καθεστώς το κόστος για τον όμιλο θα φθάσει στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ εάν ίσχυε η φορολόγηση ανά στήλη το κόστος θα διαμορφώνονταν στα 210 εκατ. ευρώ.

!ΟΠΑΠ(ΙΙ): Προστίθεται ακόμη ότι η επιβολή φορολογίας σε όλες τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, θα ασκήσει πιέσεις και στους ανταγωνιστές του ΟΠΑΠ, γεγονός που μπορεί να καταστήσει τον όμιλο περισσότερο ελκυστική επενδυτική επιλογή".

!ΟΠΑΠ: Η Beta Sec., εκτιμά ότι τα κέρδη φέτος θα φθάσουν στα 180 εκατ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να συνυπολογίζεται η συνεισφορά από τα VLTs. Σε κάθε περίπτωση και με βάση την τεχνική εικόνα, εδώ και αρκετές συνεδριάσεις ο τίτλος έχει δώσει σήμα αγοράς, με το "stop" στο "long" να εντοπίζεται στα 6,08 ευρώ και με πρώτη στήριξη την ζώνη 6,75 - 6,65 ευρώ. Η επόμενη "μάχη" θα δοθεί στα κλεισίματα υψηλότερα των 6,98 - 7,00 ευρώ, ενώ σε περίπτωση κατοχύρωσης, μπορεί να μπουν σαν επόμενος στόχος τα 7,45 ευρώ.
!ΜΕΤΚΑ: <668 ημερήσιο αγοραστικό σήμα, <681 και τάση. Πακέτο στα 6,67 για 388.000 τεμάχια. Εν τω μεταξύ στη μείωση της τιμής - στόχου για τη μετοχή της προχώρησε η Eurobank Equities. Ειδικότερα, μειώνει την τιμή - στόχο στα 8,80 ευρώ, από 10,50 ευρώ προηγουμένως. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την σύσταση ΑΓΟΡΑΣ. Εκλεισε στα 6,77 ευρώ με άνοδο 3,52% και τζίρο 3 εκατ. ευρώ λόγω και των πακέτων της...
!ΤΙΤΚ: Στα 17,00 ευρώ μείωσε η BNP Paribas την τιμή-στόχο για την μετοχή σύμφωνα με το Reuters. Η τιμή της μτχ στο ταμπλό χθες στα 17,50 ευρώ (-1,13% με τζίρο 3 εκατ. ευρώ, λόγω και των πακέτων που άλλαξαν χέρια)
!ΜΟΗ (Ηλ.Ζαχ. FFS): Μάλλον ολοκληρώθηκαν οι ρευστοποιήσεις μεγάλου χαρτοφυλακίου, αλλά και οι σημαντικές συναλλαγές γύρω από τα 9,40 ευρώ με αποτέλεσμα χθες η μτχ να δώσει ανοδική διαφυγή. Οι πρώτες στηρίξεις οριοθετούνται στα 9,56 - 9,48 ευρώ και το "stop" στο "long" στα 9,10 ευρώ. Αν ο τίτλος δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα της ζώνης 10,00 - 10,10, θα μπορεί να ελπίζει σε κίνηση προς τα 10,40 ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης