Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΣΩΛ/ΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: 'Ολα πλέον δουλεύουν ρολόι, Top Pick η μετοχή τους

tags :
ΣΩΛ/ΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: 'Ολα πλέον δουλεύουν ρολόι, Top Pick η μετοχή τους

Τα ΣΩΛΚ στην κεφαλαιοποίηση των 108,4 εκατ. ευρώ έχουν προεξοφλήσει όλα τα αρνητικά δεδομένα.

Η εταιρεία λόγω συγκυρίας, παρόλο που το πετρέλαιο “παίζει” στα 47$ το βαρέλι, έχει εξασφαλισμένο το 2016 και το 2017 από το πολύ καλό συμβόλαιο του TAP δηλαδή καταφέρνει να περάσει την μπόρα των πολύ χαμηλών τιμών του πετρελαίου με το μεγάλο συμβόλαιο του TAP.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι- σύμφωνα με χθεσινή ειδησεογραφία- ότι κλειδώνει ο IGB (ΕλληνοΒουλγαρικός αγωγός). Οι Αμερικάνοι δηλαδή πάλι επιβάλουν την θέλησή τους. Γεγονός που συνεπάγεται ότι και το 2018 θα είναι μια ακόμα καλή χρονιά για τα ΣΩΛΚ.

Τώρα πάμε στα πιο σημαντικά. Σύμφωνα με (… και προηγηθείσες) αποκλειστικές πληροφορίες του μικρομέτοχου, η διοίκηση ξεκαθάρισε στην Ελληνική και Ξένη κοινότητα ότι δεν τίθεται θέμα απορρόφησης των ΣΩΛΚ από την ΒΙΟΧΑΛΚΟ κι ο λόγος είναι ότι βλέπει στο απώτερο μέλλον (επειδή η ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχει το 86% των ΣΩΛΚ) να μπορεί να μπει κάποιος ξένος στρατηγικός επενδυτής στα ΣΩΛΚ. Ακόμα, σε παρουσίαση σε ξένο θεσμικό, η διοίκηση ανέφερε ότι το κόστος αντικατάστασης δηλ. να φτιάξεις το εργοστάσιο των ΣΩΛΚ σήμερα χρειάζεται 450 εκατ. ευρώ.

Αυτό φυσικά χωρίς την γη και χωρίς τις λιμενικές εγκαταστάσεις. Ακόμα πιο σημαντικό, που κοιτάνε οι ξένοι θεσμικοί, είναι το γεγονός ότι έχει κλείσει ο επενδυτικός κύκλος της εταιρείας δηλ δεν χρειάζεται άλλες επενδύσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι επενδύσεις συντήρησης όπου η διοίκηση ανέφερε σε ξένο θεσμικό ότι είναι της τάξης των 4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η εταιρεία πλέον μπαίνει σε φάση παραγωγής  μετρητών.

Ένα ακόμα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για τους ξένους θεσμικούς είναι ότι είναι full εξαγωγική εταιρεία, πάνω από το 90% του κύκλου εργασιών διαχρονικά είναι εξαγωγές και στην περίπτωση του TAP επειδή ο φορέας είναι ελβετικός οι πληρωμές γίνονται στην Ελβετία.

Δηλαδή, και για να το πούμε στα απλά ελληνικά, και σε περίπτωση GREXIT  θα είναι από τις πλέον κερδισμένες εταιρείες γιατί θα έχει τα λειτουργικά της έξοδα σε δραχμές (υποτίμηση) και όλα τα έσοδά της σε σκληρό νόμισμα (δολάριο, ευρώ, κλπ). Από την άλλη , λόγω της χρηματιστηριακής απαξίωσης, η εταιρεία παίζει μόλις 20% από τα χαμηλά της.

Αυτό είναι μια ευτυχής συγκυρία για τους επίδοξους αγοραστές. Φυσικά οι αγορές  να γίνονται με υπομονή, πειθαρχία και σύνεση. Το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για τα ΣΩΛΚ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης