Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟ: Τι “λέει” η Deutsche Bank για τον ΟΤΕ

tags :
ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟ: Τι “λέει” η Deutsche Bank για τον ΟΤΕ

Όπως αντιλαμβάνεστε έχει ιδιαίτερη βαρύτητα το ποια είναι η γνώμη της Deutsche Bank για τον ΟΤΕ γιατί εκτός του να είναι βασικός χρηματοδότης της Deutsche Telekom είναι και σκληρός κριτής του ΟΤΕ.

Δίνει τιμή στόχο για τον ΟΤΕ 11.50€, αλλά προσέξτε: Θεωρεί ότι βασικός καταλύτης είναι η μείωση της απόδοσης του 10ετους ομολόγου με την ένταξη της χώρας στο QE, όπου εκεί η τιμή θα είναι πολύ υψηλότερη.

Το μυστικό όμως είναι ότι με το που πάρει η Deutsche Telekom το 5% ανοίγει ο δρόμος ώστε να γίνει ο ΟΤΕ το απόλυτο dividend play.

Mε ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και κέρδη 300 εκατ. ευρώ θεωρεί ότι μπορεί να επιστρέφει στους μετόχους το 70-80%  των κερδών.

Δηλαδή 210-240 εκατ. ευρώ να είναι το μέρισμα που θα παίρνουν οι μέτοχοι του ΟΤΕ και φυσικά την μερίδα του λέοντος, το 45%, θα το παίρνει η Deutsche Telekom.

Όμως, θα μπορούσε να δίνει και το 75% των ελεύθερων ταμειακών ροών, δηλαδή να επιστρέφει 375 εκατ. ευρώ στους μετόχους χωρίς να δημιουργεί πρόσθετο τραπεζικό δανεισμό.

Δηλαδή, κρατηθείτε, με τιμή του ΟΤΕ στα 8.00€ βγάζει μια μερισματική απόδοση της τάξης του 9.5%.

Είναι ολοφάνερο ότι στο ταμπλό οι γερμανοί δεν αφήνουν την μετοχή να ανέβει μέχρι να πάρουν το πακέτο …

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης