Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

MIG: Πληροφορίες για τη μετατροπή ομολογιών σε μετοχές

tags :
MIG: Πληροφορίες για τη μετατροπή ομολογιών σε μετοχές
Σύμφωνα με τους επιμέρους όρους του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, όπως αποφασίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την από 13.10.2009 συνεδρίασή του και σύμφωνα με τα άρθρα 3α σε συνδυασμό με το άρθρο 13 του κ.ν. 2190/1920 και 1 του ν. 3156/2003 και το άρθρο 5 παρ. 2 του Καταστατικού της Εταιρίας, όπως τροποποιήθηκε με την από 9.6.2009 απόφαση της Α' Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, έκδοσης της 19.3.2010 (εφεξής "το ΜΟΔ"), ως αυτοί δημοσιεύθηκαν στο από 8.2.2010 σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο (στο εξής "το ΜΟΔ"), οι κ.κ. Ομολογιούχοι δύνανται να ζητούν τη μετατροπή των ομολογιών τους σε μετοχές της Εταιρίας μετά την πάροδο τριών (3) μηνών από την Ημερομηνία Έκδοσης (στο εξής "η Ημερομηνία Μετατροπής") και με συχνότητα τριών (3) μηνών μετά την ημερομηνία αυτή και μέχρι την λήξη του ΜΟΔ.
Η διαδικασία μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές είναι η ακόλουθη:
1. Το αργότερο τρεις (3) εργάσιμες μέρες πριν από την εκάστοτε Ημερομηνία Μετατροπής, για τις Ομολογίες που έχουν καταχωρηθεί στον Λογαριασμό Αξιών τους θα πρέπει να απευθύνουν στον Χειριστή του Λογαριασμού Αξιών τους στο Σ.Α.Τ. αίτηση δεσμεύσεως των ομολογιών που επιθυμούν να μετατρέψουν σε μετοχές, καθώς και αίτηση έκδοσης της σχετικής Βεβαίωσης.
Ως χειριστές νοούνται τα Μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών και οι Τράπεζες -Θεματοφύλακες.
Για τις Ομολογίες που έχουν καταχωρηθεί στον Ειδικό Λογαριασμό της μερίδας Επενδυτή θα πρέπει να αιτούνται τη δέσμευση των ομολογιών τους στην Ε.Χ.Α.Ε. και την έκδοση της σχετικής Βεβαίωσης από την Ε.Χ.Α.Ε.
Δηλώσεις μετατροπής θα είναι έγκυρες και θα γίνονται δεκτές μόνον για ακέραιους αριθμούς Ομολογιών.
2. Το αργότερο μέχρι την Ημερομηνία Μετατροπής θα πρέπει ο Ομολογιούχος (αυτοπροσώπως ή μέσω του Χειριστή του) προσκομίζοντας την Αστυνομική του Ταυτότητα, να προσέλθει από 10:00 π.μ. έως 16:00 στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρίας (Παπαδιαμαντοπούλου 141, Αμπελόκηποι), προκειμένου να προσκομίσει έγγραφη δήλωση προς την Εταιρία για την άσκηση του δικαιώματος μετατροπής των Ομολογιών του σε μετοχές και να καταθέσει ταυτόχρονα τη Πρωτότυπη Βεβαίωση Δέσμευσης των Ομολογιών καθώς και την εκτύπωση των στοιχείων του στο Σ.Α.Τ. Από την ως άνω Βεβαίωση δέσμευσης των Ομολογιών θα προκύπτουν τα στοιχεία του δικαιούχου των Ομολογιών και ο αριθμός των Ομολογιών, για το οποίο ασκήθηκε το δικαίωμα μετατροπής.
Σε περίπτωση μετατροπής των Ομολογιών σε μετοχές της Εκδότριας, κατά τους Όρους του ΜΟΔ, ως εκάστοτε ισχύουν, οφείλονται τόκοι για την περίοδο από την τελευταία, πριν από την Ημερομηνία Μετατροπής, Περίοδο Εκτοκισμού μέχρι την Ημερομηνία Μετατροπής, ενώ ποσό ίσο προς τη συνολική ονομαστική αξία των μετατραπεισών Ομολογιών λογίζεται εξοφληθέν. Σε περίπτωση μετατροπής των Ομολογιών σε Μετοχές της Εκδότριας, η αποπληρωμή τους υπολογίζεται επί της Τιμής Έκδοσης.
Σε περίπτωση που συνεπεία της Μετατροπής κατ' εφαρμογήν του Λόγου Μετατροπής προκύπτουν κλασματικά δικαιώματα επί Μετοχών, ο Ομολογιούχος λαμβάνει τον ακέραιο αριθμό μετοχών παραλειπόμενου του σχετικού κλάσματος. Αντί των κλασματικών δικαιωμάτων οι Ομολογιούχοι θα λαμβάνουν την ονομαστική αξία του αντίστοιχου μέρους της μετατραπείσας Ομολογίας.
Για τυχόν διευκρινίσεις ή πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι θα μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρίας (κα Σπανάκη - κ. Σγάγιας, τηλ. 210 77 10 053, 210 77 10 383).

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης