Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

ΜIG: Αποφάσεις τακτικής Γ.Σ.

tags :
ΜIG: Αποφάσεις τακτικής Γ.Σ.
Η MARFIN INVESTMENT GROUP ανακοινώνει ότι την 3.6.2010 πραγματοποιήθηκε η Α' Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας.
Κατά τη Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως ως ακολούθως:

Θέμα 1ο: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών της Εταιρίας, με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής. Τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρίας. - Αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού υπέρ το άρτιον κατά το ποσό των 76.011.535,80 € με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά το ποσό των 0,10 ευρώ, ήτοι από 0,54 ευρώ σε 0,64 ευρώ. Κατόπιν αυτού το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα ανέρχεται στο ποσό των 486.473.829,12 ευρώ διαιρούμενο σε 760.115.358 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,64 ευρώ. Τέλος, αποφασίσθηκε η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρίας. Οι ως άνω αποφάσεις ελήφθησαν ομοφώνως.

Θέμα 2ο: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με την επιστροφή μετρητών στους μετόχους, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής. Περαιτέρω τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρίας. - Αποφασίσθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά το ποσό των 76.011.535,80 ευρώ με σκοπό την επιστροφή του στους μετόχους με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά το ποσό των 0,10 ευρώ, ήτοι από 0,64 ευρώ σε 0,54 ευρώ. Κατόπιν αυτού το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα ανέρχεται στο ποσό των 410.462.293,32 ευρώ διαιρούμενο σε 760.115.358 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,54 ευρώ. Περαιτέρω, αποφασίσθηκε ομόφωνα η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρίας. Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας να ορίσει την ημερομηνία και την διαδικασία καταβολής του ποσού που θα επιστραφεί στους δικαιούχους συνεπεία της μειώσεως του μετοχικού κεφαλαίου, λαμβάνοντας υπόψιν το Οικονομικό Ημερολόγιο που έχει ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό με όσες προσαρμογές απαιτούνται για πρακτικούς ή νομικούς λόγους, περιλαμβανομένης της λήψης αποφάσεων από την Α' αντί της Β' Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Σχετικά θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Οι ως άνω αποφάσεις ελήφθησαν ομοφώνως.

Θέμα 3ο: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με έκδοση νέων μετοχών με τιμή διάθεσης υπέρ το άρτιον, με καταβολή μετρητών συντελούμενη μέσω της δυνατότητας επανεπένδυσης από τους μετόχους της επιστροφής κεφαλαίου. - Περαιτέρω τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού. - Καθορισμός της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών και των λοιπών όρων της αύξησης. - Εισαγωγή των νέων μετοχών που θα εκδοθούν συνεπεία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. - Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την διάθεση και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς και κάθε συναφούς θέματος. - Αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας μέχρι του ποσού των 41.046.228,90 ευρώ με την έκδοση μέχρι 76.011.535 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,54 ευρώ συντελούμενη μέσω της δυνατότητας επανεπένδυσης από τους μετόχους της επιστροφής κεφαλαίου με καταβολή μετρητών καθώς και η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας. Εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει την τιμή διάθεσης των μετοχών, η οποία θα είναι κατώτερη κατά 10% από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών των πέντε (5) πρώτων συνεδριάσεων κατά τις οποίες η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου. Αποφασίσθηκε η εισαγωγή των νέων μετοχών που θα εκδοθούν συνεπεία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προς διαπραγμάτευσιν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την διάθεση και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και κάθε συναφούς θέματος. Οι ως άνω αποφάσεις ελήφθησαν με τη μειοψηφία ποσοστού 0,03% του κατεβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Θέμα 4ο: Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας . Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας. - Εκχωρήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο η εξουσία να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο μερικά ή ολικά με την έκδοση νέων μετοχών για ποσό που δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό του ήδη καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι το ποσό των 410.462.293,32 € και αποφασίσθηκε η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 (παρ. 2) του Καταστατικού της Εταιρίας. Οι ως άνω αποφάσεις ελήφθησαν με τη μειοψηφία ποσοστού 2,07% του κατεβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης