Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Geniki Bank: Εναρμόνιση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες πληρωμών

tags :
Geniki Bank: Εναρμόνιση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες πληρωμών
H GENIKI Bank, μέλος του γαλλικού Ομίλου Société Générale εναρμονίζεται πλήρως με τον Νόμο 3862/2010, με τον οποίο ενσωματώνεται στην Ελληνική Νομοθεσία η Οδηγία 2007/64/ΕΚ για τις υπηρεσίες πληρωμών (Payment Services Directive - PSD).
Ο νόμος θεσπίζει ενιαίους κανόνες, σε όλα τα Πιστωτικά Ιδρύματα, τα οποία αναλαμβάνουν την εκτέλεση πληρωμών για λογαριασμό των πελατών τους και μεταξύ άλλων:
- διασφαλίζει την προστασία και ασφάλεια των καταναλωτών
- ορίζει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την εκτέλεση πληρωμών, ενισχύοντας την ταχύτητα των συναλλαγών
- καθορίζει τις ημερομηνίες αξίας (valeur) των συναλλαγών
- προβλέπει μέγιστη διαφάνεια όρων και πληροφοριών κατά την παροχή και χρήση των υπηρεσιών πληρωμών που προσφέρει η Τράπεζα.
Το νέο αυτό νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει τις καταθέσεις και αναλήψεις από/σε λογαριασμούς πληρωμών, τα εμβάσματα, τις μεταφορές κεφαλαίων, τις άμεσες χρεώσεις και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Η GENIKI Bank, έχοντας ολοκληρώσει τις απαραίτητες αλλαγές προσκαλεί όλους τους πελάτες της να προσέλθουν άμεσα στο Κατάστημα εξυπηρέτησής τους προκειμένου να υπογράψουν τη νέα Σύμβαση Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Πληρωμών, η οποία περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβατικούς όρους που θα διέπουν τις Υπηρεσίες Πληρωμών.
Η Σύμβαση Πλαίσιο είναι επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας www.geniki.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης