Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Ο Τραπεζικός κλάδος στο έλεος funds που ποντάρουν σε Α.Μ.Κ. σε χαμηλά επίπεδα

tags :
Ο Τραπεζικός κλάδος στο έλεος funds που ποντάρουν σε Α.Μ.Κ. σε χαμηλά επίπεδα
Δύσκολο να παραιτηθούν στην μάχη των τιμών τόσο νωρίς και τόσο εύκολα οι μεγαλομέτοχοι

Ο Τραπεζικός κλάδος στο έλεος funds που ποντάρουν σε Α.Μ.Κ. σε χαμηλά επίπεδα

Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με απώλειες πάνω από 3%, καταγράφοντας και νέα χαμηλά περιόδου και πλέον μένει να δούμε αν το κλείσιμο του μήνα καταφέρει να σώσει το 725. Ο Τραπεζικός κλάδος έχει απώλειες πάνω από 23% από αρχές έτους, ενώ οι υπόλοιποι δείκτες συνεχίζουν να είναι με σημαντικά κέρδη. Ο φόβος για ανακεφαλαιοποίηση είναι μεγάλος και η Αγορά περιμένει ένα νέο που θα μπορέσει να ανατρέψει την τάση στον κλάδο. Τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα είναι θετικά, σε σχέση με το 9μηνο του 2016, κάτι που φαίνεται και στην χρηματιστηριακή συμπεριφορά των εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Το swap των “κουρεμένων” ομολόγων του 2012 ανακοινώθηκε και όλα δείχνουν ότι θα στεφθεί με επιτυχία. Το spread κάνει προσπάθεια σταθεροποίησης κοντά στα χαμηλά του 2014, αλλά και του 2017, ενώ συνεχίζεται το ενδιαφέρον από αρκετές εταιρείες να εκδώσουν ομόλογα με σαφώς χαμηλότερα επιτόκια από το παρελθόν. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν κανονικά τέλος του μήνα, θυμίζοντας ότι είναι προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της Γ’ αξιολόγησης.

Στην παρούσα, ο Τραπεζικός είναι στο έλεος funds, που φαίνεται να ποντάρουν σε Α.Μ.Κ. σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μεγαλομέτοχοι θα αναγκαστούν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες εμφανιστούν μετά τα “stress tests” ενώ φαίνεται δύσκολο να παραιτηθούν στην μάχη των τιμών τόσο νωρίς και τόσο εύκολα. Το τι θα συμβεί με τον σχηματισμό Κυβέρνησης στην Γερμανία έχει την σημασία του, ενώ το κλείσιμο βιβλίων των Ξένων πλησιάζει και φαίνεται να είναι ακόμα μία καλή χρονιά σε κέρδη για τις Ξένες Αγορές.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κουραστεί να σχολιάζουμε το τι πρέπει να κάνει η Χώρα αν θέλει να περάσει σύντομα σε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, κάτι που όσο δεν συμβαίνει συνεχίζει και παραμένει καθηλωμένη σε χαμηλά επίπεδα χωρίς ουσιαστική κίνηση. Οι Ξένοι Επενδυτές της πραγματικής Οικονομίας κρατάνε στάση αναμονής, μιας και βλέπουν το πόσο δύσκολο είναι να προχωρήσει μία μεγάλη επένδυση στην Χώρα. Πλέον η Αγορά περιμένει να δει το μέγεθος της ανάπτυξης για το δεύτερο εξάμηνο, μιας και ο στόχος του προϋπολογισμού από το 2,7% βρίσκεται πολύ μακριά.

Ηλίας Ζαχαράκης: Πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος Fast Finance ΑΕΠΕΥ
http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης