Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Απεβίωσε ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος

tags :
Απεβίωσε ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 14:30
Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα, σε ηλικία 71 ετών, ο γνωστός τραγουδιστής και  ηθοποιός Νίκος Δημητράτος, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 14:30. Η οικογένειά του επιθυμεί, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στην «Κιβωτό του  Κόσμου».
Ο Νίκος Δημητράτος γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1942 στην Αθήνα, στην Πλάκα. Σπούδασε Θέατρο, σολφέζ και βυζαντινή μουσική. Πρωτοεμφανίστηκε το 1971 στο θέατρο με το κλασικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το παραμύθι χωρίς όνομα». Αργότερα έπαιξε στη θρυλική παράσταση "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" (Θίασος Τζένης Καρέζη - Κώστα Καζάκου) του Ιακ. Καμπανέλλη, όπου και τραγούδησε το «Προσκύνημα» του Σταύρου Ξαρχάκου.
Ως ηθοποιός, έλαβε μέρος σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Συνεργάστηκε με πάρα πολλούς σημαντικούς έλληνες τραγουδιστές και μουσικοσυνθέτες, όπως Μάρκος και Στέλιος Βαμβακάρης, Σταύρος Ξαρχάκος, Σωτηρία Μπέλλου, Νίκος Ξυλούρης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Απόστολος Καλδάρας, Ηλίας Ανδριόπουλος, Δήμος Μούτσης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ελένη Βιτάλη, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Σωτηρία Λεονάρδου κ.ά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης