Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Ελληνικό ενδιαφέρον στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πόρτο

tags :
Ελληνικό ενδιαφέρον στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πόρτο
Διαγωνίζονται δύο ελληνικές ταινίες, η μικρού μήκους το «Πέρασμα» του Λ. Γεωργόπουλου και «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελ. Ψύκου
Ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το 34ο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πόρτο (FANTASPORTO), που ανοίγει τις πύλες του στις 28 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου, καθώς θα διαγωνιστούν δύο ελληνικές ταινίες.
Ειδικότερα, στο επίσημο διαγωνιστικό θα πάρει μέρος η μικρού μήκους ταινία «Το Πέρασμα» του Λάμπρου Γεωργόπουλου και στο τμήμα της «Εβδομάδας Σκηνοθετών», η ταινία της Ελίνας Ψύκου «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά».
Στο Φεστιβάλ του Πόρτο συμμετέχουν νέοι σκηνοθέτες, αλλά και ανεξάρτητες παραγωγές από 33 χώρες.
Περιλαμβάνει επτά τμήματα με κάθε είδους ταινίες και με ιδιαίτερη έμφαση στις ταινίες φαντασίας.
Κάθε χρόνο προβάλλονται σχεδόν 200 ταινίες, γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις τέχνης και φωτογραφίας, καθώς και θεατρικές παραστάσεις με σκηνοθέτες, παραγωγούς, ηθοποιούς και επισκέπτες να δημιουργούν κάθε χρόνο μία πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα με την παρουσία τους.
Φέτος, θεσπίστηκαν δύο νέα τμήματα, το «Fantas Classics», όπου παρουσιάζονται επανεκδόσεις κλασικών ταινιών, και το «Industry screenings», όπου δίνεται η ευκαιρία σε παραγωγούς και πράκτορες πωλήσεων να προβάλλουν ταινίες της αρεσκείας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης