Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς - «Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου»

tags :
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς - «Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου»
Σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλλη και προβολή της ταινίας «Δεν θα τα πάρεις μαζί σου» του Φρανκ Κάπρα
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει στο Δίκτυο των Μουσείων του σειρά σεμιναρίων με τίτλο «Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου».
Ο Πλάτων Ριβέλλης παρουσιάζει το έργο μεγάλων φωτογράφων και σκηνοθετών εστιάζοντας στον ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της τέχνης τους. Ένα συγκεκριμένο θέμα - ξεχωριστό ανά σεμινάριο και μουσείο - λειτουργεί κάθε φορά ως αφορμή. Στη διάρκεια κάθε σεμιναρίου προβάλλεται μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και κινηματογραφικών αποσπασμάτων. Απώτερος στόχος των σεμιναρίων είναι η εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική γλώσσα της εικόνας - κινούμενης ή μη-, η διάδοση και η κυριαρχία της οποίας χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή.
Το *τρίτο σεμινάριο, το οποίο διαρκεί συνολικά δώδεκα (12) ώρες, έχει ως θέμα την «Οικογένεια». Θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο, στις 22 - 23 Μαρτίου 2014 (Σάββατο: 14:00-20:00, Κυριακή 10:00-13:00 & 14:00-17:00) και η συμμετοχή είναι δωρεάν. 
Με αφορμή το θέμα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, το Σάββατο 22 Μαρτίου (στις 20:30), την κλασική αμερικάνικη κωμωδία «Δεν θα τα πάρεις μαζί σου» (1938 – 121’) του Φρανκ Κάπρα, που έχει τιμηθεί με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.
Σημειώνεται ότι οι εγγραφές για το σεμινάριο έχουν ολοκληρωθεί.           

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης