Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Ξεκινά από σήμερα το διευρυμένο ωράριο σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

tags :
Ξεκινά από σήμερα το διευρυμένο ωράριο σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
Εγκαινιάζεται με σειρά μουσικών εκδηλώσεων σε 15 περιοχές σε όλη την Ελλάδα
Σειρά μουσικών εκδηλώσεων σε 15 περιοχές σε όλη την Ελλάδα και σε 17 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία θα πραγματοποιηθούν στα εγκαίνια για την έναρξη του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας από σήμερα, 1η Απριλίου, σε 33 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνονται συναυλίες και παραστάσεις στα Προπύλαια της Ακρόπολης, στην αυλή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.
Επίσης, στο αίθριο του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου του Μυστρά, στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλαμηδίου, αλλά και στη Δήλο, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Σαντορίνη, το Ηράκλειο και το Λασίθι.
Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, Δευτέρα, μετά τη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους του Τουρισμού, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με πολύ κόπο και προσπάθεια ξεκινάμε την εφαρμογή του εθνικού πιλοτικού προγράμματος για την αναβάθμιση των 33 πρώτων σε επισκεψιμότητα Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα σχέδιο εθνικής σημασίας.
Πέραν του νέου ωραρίου λειτουργίας από την 1η Απριλίου έως και την 31η Οκτωβρίου, επτά ημέρες την εβδομάδα, η αναβάθμιση, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, περιλαμβάνει ενίσχυση του προσωπικού και βελτίωση των πωλητηρίων και των παρεχομένων υπηρεσιών στα αναψυκτήρια, βελτίωση στην πρόσβαση και την προσβασιμότητα και βελτίωση των χώρων υγιεινής.
Ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι έχουν προσληφθεί 1.122 εποχικοί υπάλληλοι και πρόκειται να προσληφθούν επιπλέον 500 έως τον Μάιο, που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες και ότι στόχος είναι το πιλοτικό πρόγραμμα να επεκταθεί σε πολλούς περισσότερους χώρους και κυρίως να μονιμοποιηθεί.
Παράλληλα, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους σημείωσε ότι «έχει υπογραφεί σύμβαση ώστε να υπάρξει Wi Fi ως το καλοκαίρι σε 88 μουσεία», προκειμένου να μπορούν οι επισκέπτες με το κινητό τους να αυτοξεναγούνται και ταυτόχρονα «έχει γίνει η προγραμματική συμφωνία και έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι για το e-ticketing».
Μιλώντας για το ΤΑΠΑ, τόνισε, ότι το βρήκε σε κατάσταση «που θυμίζει ξεχασμένη φρουρά» και ότι έχουν ξεκινήσει όλες οι ενέργειες έτσι ώστε «να πάρει πάλι μπροστά».
Σημειώνεται ότι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι που διευρύνουν το ωράριό τους είναι οι ακόλουθοι:
1. Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης, Θέατρο Διονύσου και Αρχαία Αγορά
2. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας
3. Ολυμπιείο, Αθήνα
4. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας
5. Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου
6. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
7. Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
8. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
9. Αρχαιολογικός Χώρος Επιδαύρου
10. Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηνών
11. Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ολυμπίας
12. Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
13. Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών
14. Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
15. Βασιλικοί Τάφοι Βεργίνας
16. Αρχαιολογικός Χώρος Δήλου
17. Ακρωτήρι Θήρας
18. Αρχαιολογικός Χώρος Λίνδου
19. Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Κω
20. Κάστρο Κω
21. Αρχαία Κάμειρος
22. Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου
23. Ακρόπολη Ιαλυσού
24. Αρχαιολογικός Χώρος Κνωσού
25. Αρχαιολογικός Χώρος Φαιστού
26. Σπήλαιο Ψυχρού, Λασίθι
27. Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου
28. Παλάτι Μεγάλου Μάγιστρου- Ιπποτών Ρόδου
29. Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά
30. Σπιναλόγκα
31. Φρούριο Κέρκυρας
32. Αρχαιολογικός Χώρος Παλαμηδίου
33. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης