Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Ξεκίνησε σήμερα το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

tags :
Ξεκίνησε σήμερα το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
Από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, θα δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 08:00 έως τις 20:00
Με σειρά μουσικών εκδηλώσεων σε 15 περιοχές σε όλη την Ελλάδα και σε 17 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, εγκαινιάστηκε η έναρξη του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας, από σήμερα 1η Απριλίου σε 33 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, μετά την σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους του Τουρισμού, τόνισε μεταξύ άλλων: "Με πολύ κόπο και προσπάθεια ξεκινάμε την εφαρμογή του εθνικού πιλοτικού προγράμματος για την αναβάθμιση των 33 πρώτων σε επισκεψιμότητα Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα. Είναι ένα σχέδιο εθνικής σημασίας και η αναβάθμιση αφορά πάνω από όλα στο νέο ωράριο λειτουργίας".
Οι χώροι αυτοί από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, στην αποκορύφωση της τουριστικής κίνησης, θα δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 08:00 έως τις 20:00.
Η αναβάθμιση όμως δεν περιλαμβάνει μόνο το ωράριο, επίσης ενισχύεται το προσωπικό και θα προσπαθήσουμε ταυτόχρονα να βελτιώσουμε τα πωλητήρια, να διευρύνουμε τα πωλητήρια, να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα αναψυκτήρια, να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την προσβασιμότητα, να βελτιώσουμε τους χώρους υγιεινής και γενικά να παρουσιάσουμε μια κατάσταση σαφώς καλύτερη από αυτή που υπάρχει σήμερα».
Ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε, ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί πως όλα θα λειτουργήσουν άψογα την Τρίτη και ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα από την μία μέρα στην άλλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης