Τελευταία Νέα
Τράπεζες

Εισαγγελική παρέμβαση για τον Στουρνάρα και τις διαρροές για Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank

tags :
Εισαγγελική παρέμβαση για τον Στουρνάρα και τις διαρροές για Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank
Επίσης η εξέταση αφορά τα όσα κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια, που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ
Προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή των απορρήτων πορισμάτων  διέταξε ο εισαγγελέας Διαφθοράς για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα.
Η εξέταση παραγγέλθηκε για τη διαρροή των απορρήτων πορισμάτων για την Τράπεζα Πειραιώς και την Attica Bank.    
Επίσης η εξέταση αφορά τα όσα κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια, που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ, καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι θέσεις που υποστήριξε, ήταν παραπλανητικές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συγκεκριμένες ενέργειες του κεντρικού τραπεζίτη με τις επιλεκτικές διαρροές πορισμάτων, προκαλούν επιπτώσεις στις τράπεζες και την ελληνική οικονομία.  
Πληροφορίες αναφέρουν, πως οι διαρροές έγιναν από στενό συνεργάτη του κεντρικού τραπεζίτη και αφορούν στοιχεία που επέφεραν επιβάρυνση στο δημόσιο χρέος και προκάλεσαν την κατάρρευση της κεφαλαιοποίησης και της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς.
Σε δημοσιεύματα του Τύπου, που αποτελούν υλικό της εισαγγελικής έρευνας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γίνεται αναφορά για δυσαρέσκεια κύκλων του SSM (Single Supervisory Mechanism, Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός), δηλαδή του θεσμού που υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και εποπτεύει τις τράπεζες προς τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα.
Κι αυτό γιατί κυρίως, δεν έχει καταφέρει δεν έχει καταφέρει να «εκπέμψει» και να μεταδώσει εμπιστοσύνη για το τραπεζικό σύστημα στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης