Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Τι προκαλεί την σημαντική μείωση των γονικών παροχών και των δωρεών εν ζωή

tags :
Τι προκαλεί την σημαντική μείωση των γονικών παροχών και των δωρεών εν ζωή
Mεγάλη υποχώρηση των αγοραπωλησιών ακινήτων μετά το 2008 καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΛΣΑΤ, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η σημαντική μείωση των γονικών παροχών και των δωρεών εν ζωή, σημειώνει ο ΣΕΒ. Ένα φαινόμενο που απεικονίζει - περισσότερο και από την μείωση των αγοραπωλησιών- την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων στα μαύρα χρόνια που ζούμε εδώ και μία εξαετία.

Είναι το αποτέλεσμα όχι μόνον των φορολογικών βαρών, που εν είδει αρνητικού μερίσματος συμπιέζουν τις αξίες, αλλά και του συνόλου των θεσμικών αστοχιών και στεβλώσεων που έπληξαν την αγορά ακινήτων «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο γονέας δεν τολμά να μεταβιβάσει κάποιο ακίνητο στο παιδί ή τον συγγενή του.

Αντίθετα προτιμά να αφήσει στους διαδόχους του την επιλογή της αποποίησης της κληρονομιάς, ώστε να διασφαλιστούν όχι μόνον από τυχόν γνωστές ή άγνωστες διεκδικήσεις του δημοσίου ή τρίτων, αλλά και από τα απρόβλεπτα και αβάσταχτα βάρη μίας ακίνητης περιουσίας», τονίζει ο ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι για τις αποποιήσεις δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, αλλά πλέον αποτελούν σχεδόν απαραίτητο συμπλήρωμα του κάθε πιστοποιητικού θανάτου. Το παράδοξο είναι ότι η απαξία των ακινήτων ζημιώνει και το ίδιο το κράτος. Τα έσοδα του κράτους από φόρους μεταβίβασης, υπεραξίας ακινήτων κ.λπ. έχουν υποχωρήσει παράλληλα με την ραγδαία υποχώρηση των τιμών και των συναλλαγών. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης