Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy: Η κυβέρνηση της Ισπανίας έβαλε μπροστά την οικονομία – Σεβάστηκε την υπόσχεσή της να μειώσει την ανεργία

Rajoy: Η κυβέρνηση της Ισπανίας έβαλε μπροστά την οικονομία – Σεβάστηκε την υπόσχεσή της να μειώσει την ανεργία
«Αν δεν πίστευα ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος, δεν θα κατέβαινα στις εκλογές»
Οι ισπανικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 20 Δεκεμβρίου και ο Mariano Rajoy άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στη Μαδρίτη, όπως αναφέρει το Bloomberg.
«Η κυβέρνησή μας έβαλε μπροστά την οικονομία και σεβαστήκαμε την υπόσχεσή μας να μειώσουμε την ανεργία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός πρωθυπουργός.
«Αν δεν πίστευα ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος δεν θα κατέβαινα στις εκλογές» συμπλήρωσε με μία δόση αλαζονείας ο Rajoy, ενώ σε ερώτηση για πιθανούς κυβερνητικούς σχηματισμούς απάντησε ότι δεν θα προσπαθήσει να συγκροτήσει κυβέρνηση αν το κόμμα του δεν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.
Απάντησε επίσης με χιούμορ αλλά και πάλι με ένα ύφος υπεροψίας, όταν του επισήμαναν ότι μπορεί κάποιος κυβερνητικός εταίρος να ζητήσει «το κεφάλι του», δηλαδή, την αποπομπή του.
«Το κεφάλι μου είναι καλά στη θέση του και δεν θα αφήσω κανέναν να αλλάξει αυτή τη θέση».
Το κόμμα του Rajoy έχει, πάντως, την υποστήριξη του 27% των ψηφοφόρων, έναντι 45% που είχε συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές, καθώς η κυβέρνησή του δοκιμάστηκε από κατηγορίες για διαφθορά και αρκετοί υποστηρικτές του μεταπήδησαν στους Ciudadanos, ένα κόμμα του οποίου ηγείται ο 35χρονος Albert Riviera.
Ο Rajoy αρνείται ότι έκανε κάτι λάθος, αλλά το 40% των ψηφοφόρων του, θα επιλέξουν αυτή τη φορά κάποιο άλλο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
«Η ανάκαμψη της οικονομίας βοηθάει τον Rajoy να ανακτήσει κάποιες χαμένες ψήφους, αλλά μένει να αποδειχτεί αν αυτό είναι αρκετό» αναφέρει ο Narciso Michavilla επικεφαλής εταιρίας δημοσκοπήσεων.
Το Λαϊκό Κόμμα του Rajoy έχει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προβάδισμα τεσσάρων μονάδων από τους Σοσιαλιστές, οι Ciudadanos συγκεντρώνουν το 18,2% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα των Podemos έχει πέσει στο 13,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης