Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επισφαλές το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit – Στο 42% η ψήφος υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., στο 41% κατά

Επισφαλές το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit – Στο 42% η ψήφος υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., στο 41% κατά
Ο αμερικανός πρόεδρος Obama δεν φαίνεται να κατάφερε να στρέψει περισσότερους ψηφοφόρους υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.
Πήραν κεφάλι οι υποστηρικτές του Brexit σε νέα δημοσκόπηση της YouCov για την εφημερίδα «Times», γεγονός που καθιστά εντελώς επισφαλές οποιοδήποτε συμπέρασμα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για τη συμμετοχή της Βρετανίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ψήφος υπέρ του Brexit έχει αυξηθεί κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 42% έναντι προηγούμενης αντίστοιχης δημοσκόπησης στις 12-14 Απριλίου, ενώ η ψήφος υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 41%, κάτι που όπως σημειώνεται, υποδηλώνει ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, ίσως να απέτυχε να στρέψει περισσότερους ψηφοφόρους υπέρ της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος, δηλαδή όσοι δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, υποχώρησε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 13%.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι ότι ο επικεφαλής του κόμματος UKIP, Nigel Farage, πλέον θεωρείται πιο αξιόπιστος για την Ευρώπη απ' ό,τι ο πρωθυπουργός, David Cameron, με το 23% των ερωτηθέντων να απαντά ότι εμπιστεύονται τον Farage και το 20% τον βρετανό πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης