Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBH: Πιθανή η συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ στο α' τρίμηνο 2017

BBH: Πιθανή η συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ στο α' τρίμηνο 2017
Ακόμα και αν η ΕΚΤ ξεκινήσει να περιλαμβάνει ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει - πιθανότατα προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017 - οι αξίες των ομολόγων αυτών θα είναι μικρές
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενδέχεται να αρχίσει από το πρώτο τρίμηνο του 2017 να περιλαμβάνει ελληνικά ομόλογα στο τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αξίας 80 δισ. ευρώ μηνιαίως που εφαρμόζει, όπως αναφέρεται σε ανάλυση της τραπέζης Brown Brothers Harriman (BBH) σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016.
Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι ενώ μέχρι σήμερα τα ελληνικά ομόλογα αποκλείονται από τις αγορές κρατικών ομολόγων που πραγματοποιεί η ΕΚΤ μηνιαίως, η πρόοδος στα δημοσιονομικά ζητήματα και στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ενδέχεται να οδηγήσει σε αγορές ελληνικών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα του ευρώ.
Σύμφωνα με την BBH, η ΕΚΤ ήδη αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση δανείων προς τις ελληνικές τράπεζες, ενώ φέρεται να έχει ήδη αγοράσει ομόλογα του EFSF από ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς τίτλων.
Σε κάθε περίπτωση, η τράπεζα εκτιμά, ότι ακόμα και αν η ΕΚΤ ξεκινήσει να περιλαμβάνει ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει - πιθανότατα προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017 - οι αξίες των ομολόγων αυτών θα είναι μικρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης