Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Ανήσυχος ο Πάπας για τα αποτελέσματα της Συνόδου των G20, ειδικά για τους πρόσφυγες

Le Monde: Ανήσυχος ο Πάπας για τα αποτελέσματα της Συνόδου των G20, ειδικά για τους πρόσφυγες
Ο Πάπας Φραγκίσκος  απηύθυνε και μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες για τα 30 εκ. ανθρώπων που λιμοκτονούν σε Υεμένη και Αφρική
Πριν δοθεί στη δημοσιότητα το κοινό ανακοινωθέν από τη Σύνοδο των G20 στο Αμβούργο, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ανησυχία του για τους μετανάστες, όπως γράφει η Le Monde, επικαλούμενη και σημερινό (8/7) δημοσίευμα της La Repubblica.
"Φοβάμαι τις πολύ επικίνδυνες συμμαχίες μεταξύ των εξουσιών που έχουν μία διαστρεβλωμένη εικόνα του κόσμου: η Αμερική και η Ρωσία, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα, ο Putin και ο Assad στον πόλεμο της Συρίας" ανέφερε αρχικά ο Πάπας.
" Ο κίνδυνος αφορά και τη μετανάστευση, το κύριο και δυστυχώς ολοένα και επιδεινούμενο πρόβλημά μας είναι οι φτωχοί, οι εκτοπισμένοι, οι εξαθλιωμένοι, γενικά οι πρόσφυγες" εξήγησε ο ποντίφικας στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα, κατηγορώντας τα κράτη που έχουν λίγους ντόπιους φτωχούς και φοβούνται "την εισβολή των μεταναστών".
"Αυτός είναι ο λόγος που η Σύνοδος G20 με ανησυχεί, διότι χτυπάει κυρίως τους μετανάστες και τους χτυπάει περισσότερο με τα χρόνια" συνέχισε ο Πάπας Φραγκίσκος, προβλέποντας ότι η Ευρώπη επειδή είναι η πιο πλούσια περιοχή του κόσμου θα συνεχίσουν να έρχονται φτωχοί άνθρωποι στις πόρτες της.
Την Παρασκευή 7/7 ο Πάπας απηύθυνε ένα κάλεσμα στους ηγέτες της Συνόδου των G20 στο Αμβούργο για τα θύματα της πείνας και του λιμού στην Αφρική και την Υεμένη.
"Απευθύνομαι στους αρχηγούς των κρατών που βρίσκονται στη Σύνοδο G20, αλλά και σε όλη την παγκόσμια κοινότητα ένα μήνυμα από τα βάθη της καρδιάς μου για την τραγική κατάσταση στο Νότιο Σουδάν, στη λεκάνη της λίμνης του Τσαντ στο κέρας της Αφρικής (Σομαλία), αλλά και στην Υεμένη, όπου συνολικά 30 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν την απαιτούμενη τροφή, ούτε νερό για να επιβιώσουν" έγραψε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης