Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμηρό δημοσίευμα των FT για τον Καλογήρου: Οι σχέσεις του με αναρχική ομάδα και οι ανησυχίες των Βρυξελλών

Αιχμηρό δημοσίευμα των FT για τον Καλογήρου: Οι σχέσεις του με αναρχική ομάδα και οι ανησυχίες των Βρυξελλών
Στο στόχαστρο των Financial Times μπήκε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου
Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό δημοσίευμα οι Financial Times σχολιάζει το γεγονός ότι ο Μιχάλης Καλογήρου έχουν αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Μάλιστα, η αρθρογράφος, Kerin Hope, αναφέρεται στις σχέσεις του νέου υπουργού με αναρχική ομάδα μέλος της οποίας εκπροσωπούσε ως δικηγόρος, στην κόντρα του με το δικαστικό σώμα, στον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες (που στη συνέχεια καταργήθηκε).
«Ο Μιχάλης Καλογήρου ήταν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα πριν καν τοποθετηθεί στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Οι ανησυχίες των Βρυξελλών

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο δημοσίευμα, επισημαίνεται ότι ο κ. Καλογήρου έχει στο συρτάρι του δύο πολύ κρίσιμες υποθέσεις που προκαλούν έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες: η δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου αλλά και το σκάνδαλο Novartis (μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης Γιάννη Στουρνάρα και ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος).
Μάλιστα, όπως σχολιάζει η αρθρογράφος, η δήλωση του νέου υπουργού «το σύστημα δικαιοσύνης και η κυβέρνηση πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά στη μάχη για την προστασία του κοινού συμφέροντος» ενίσχυσε τα ερωτήματα σχετικά με την ανεξαρτησίας της ελληνικής δικαιοσύνης.
Τέλος, μια από τις πρώτες προκλήσεις του κ. Καλογήρου θα είναι η αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης