Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Περιορισμένη διόρθωση με χαμηλό τζίρο και κινήσεις τακτικής

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Περιορισμένη διόρθωση με χαμηλό τζίρο και κινήσεις τακτικής
ΑΓΟΡΑ: Έχει δυνάμεις και αυτό φαίνεται. Παρά την άνοδο των προηγούμενων εβδομάδων και το γεγονός ότι είναι σε υπεραγορασμένα επιπεδα συνεχίζει ακάθεκτη.

Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών απορροφούνται μέσα στην συνεδρίαση και νέοι πρωταγωνιστές εμφανίζονται στο προσκήνιο.

Και να υποχωρήσει σήμερα, για να πάρει μερικές ανάσες, δεν θα είναι απογοήτευση. Κάθε άλλο, υγεία θα είναι.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ο τζίρος στα πρώτα λεπτά βέβαια είναι περιορισμένος και μάλλον γίνονται κινησούλες τακτικής, περιμένοντας.

Περιμένουμε τι θα πούνε και οι δανειστές μας από την Ευρώπη για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων που θα δώσει ένα σημάδι για την ελληνική οικονομία.

Ευτυχώς δηλαδή που βγήκαμε από τα μνημόνια. Ενισχυμένη παραμένει η εποπτεία και ελπίζουμε να πιέσει προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων και να προχωρήσουν οι μεγάλες επενδύσεις.

ΔΕΗ: Μετά τις τράπεζες αυτή παίρνει τη σκυτάλη. Η μεγάλη άνοδος χθες έχει συνέχεια σήμερα αφού στα πρώτα λεπτά ενισχύεται 3%.

Το μυαλό όλων πηγαίνει στο short covering και εκεί αποδίδουν και το μεγάλο όγκο, αφού η θέση είναι μεγάλη και πρέπει να μαζευτούν πολλά κομμάτια για να μειωθεί.

Φυσικά είναι και οι εξελίξεις στην πώληση των λιγνιτικών που αναμένονται με το νέο διαγωνισμό.

ΕΧΑΕ: Φυσικά και ωφελείται άμεσα από την ανάκαμψη του ΧΑ και το δείχνει στο ταμπλό. Έπιασε ξανά τα 4 ευρώ και καταγράφει την έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, έστω και με οριακή άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρούν αλλά όχι σημαντικά. Μέχρι 1,5% η Eurobank στην οποία έγινε λίγο πριν το άνοιγμα εκποίηση 50 χιλ. τεμαχίων.

Απώλειες λίγο πάνω από το 1% για την Πειραιώς και χαμηλότερες του 1% για Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα. Όλα καλά…

AEGEAN: Την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένει η εταιρεία και θα γίνει άμεσα για να προχωρήσει στις αρχές του Μαρτίου στην έκδοση ομολόγου το οποίο θα διαπραγματεύεται στο ΧΑ.

ΜΙΚΡΑ (απάντηση): Μετοχές που έχουν δώσει σημαντική άνοδο το τελευταίο διάστημα είναι λογικό να έχουν ρευστοποιήσεις.

Κοιτάξτε τώρα να δείτε και το άλλο γεγονός. Πως όλοι έχουν στραφεί στις τράπεζες για να πάρουν κομμάτι της ανόδου. Εδώ χρειάζεται προσοχή.

Η στρατηγική του κάθε επενδυτή δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις του ΧΑ. Δηλαδή πουλάω ένα χαρτί για να πάρω ένα 20% από μία τράπεζα, έχει και το ρίσκο του.

Τώρα, μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Η στήλη είναι επιφυλακτική με τον τραπεζικό κλάδο εδώ και καιρό. Βέβαια ανάκαμψη του ΧΑ χωρίς τράπεζες δεν γίνεται. Αλλά μην ξεχνάτε και το παρελθόν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης