Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Δύσπιστοι οι Εργατικοί ότι ο διάδοχος της May θα τιμήσει τη συμφωνία για το Brexit

Sky News: Δύσπιστοι οι Εργατικοί ότι ο διάδοχος της May θα τιμήσει τη συμφωνία για το Brexit
Υπουργός της κυβέρνησης May υποστήριξε πως δεν χρειάζεται να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της, καθώς θα φύγει μετά την πρώτη φάση του Brexit
Αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ των συντηρητικών της Theresa May και των Εργατικών του Jeremy Corbyn είναι η έλλειψη εγγυήσεων για το ότι ο διάδοχος της πρωθυπουργού θα τιμήσει την όποια συμφωνία υπογράψουν τα δύο κόμματα για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος για θέματα εμπορίου των Εργατικών, ο Barry Gardiner.
Η May, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία αν οι βουλευτές κάνουν δεκτό το σχέδιό της για το Brexit, ξεκίνησε διακομματικές συνομιλίες με τους Εργατικούς πριν από έναν μήνα μετά την απόρριψη τρεις φορές από το κοινοβούλιο της συμφωνίας της με την ΕΕ.
Όπως είπε σήμερα (12/5) στο Sky News ο Gardiner, «σε αυτό το στάδιο δεν γνωρίζουμε ούτε καν αν μπορούμε να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο διάδοχος της May θα τιμήσει τη συμφωνία και αυτό είναι ένα από τα βασικά σημεία διαφωνίας μας”.
Την ίδια στιγμή η βρετανίδα πρωθυπουργός δέχεται πλέον ασφυκτικές πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός της να παραιτηθεί με πολλούς να προσδιορίζουν την παραίτηση της την ερχόμενη εβδομάδα καθώς προτιμούν να οδηγήσει άλλος πρωθυπουργός τη χώρα στην έξοδο από την ΕΕ.

Δεν απαιτείται συγκεκριμένα ημερομηνία παραίτησης 

Ωστόσο, ο υπουργός αρμόδιος για το Σωφρονιστικό Σύστημα Robert Backland διευκρίνισε σήμερα (12/5) ότι η May δεν χρειάζεται να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της, καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα φύγει μετά την πρώτη φάση του Brexit.
Μιλώντας κι αυτός στο Sky news τόνισε πως «η πρωθυπουργός είπε ότι θα φύγει μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του Brexit, γεγονός που σημαίνει μετά την επικύρωση από το βρετανικό κοινοβούλιο της συμφωνίας που συνήφθη με την ΕΕ τον Νοέμβριο για την αποχώρηση της Βρετανίας».
«Αν αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα, τότε έχουμε ήδη καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.
Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να πει περισσότερα γι' αυτό. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε αυτό» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης