Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borghi: Η Lega δεν θα δεχθεί νέα μέτρα λιτότητας για το 2019 - Η κυβέρνηση να τηρήσει σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις

Borghi: Η Lega δεν θα δεχθεί νέα μέτρα λιτότητας για το 2019 - Η κυβέρνηση να τηρήσει σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις
Ο Claudio Borghi δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό
Την άποψη ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte πρέπει να τηρήσει σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό εξέφρασε ο Claudio Borghi, οικονομικός σύμβουλος του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini.
Μάλιστα, ο Borghi επεσήμανε ότι η Lega θα επιμείνει σε αυτή τη γραμμή και θα δεχθεί -σε καμία περίπτωση- δεν θα δεχθεί νέα μέτρα λιτότητας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις δεν θα πρέπει να καταλήξουν όπως το περασμένο Φθινόπωρο, όταν η Ρώμη χαλάρωσε της στάση και συμφώνησε να περιορίσει τις δαπάνες.
«Η οικονομία μας είναι ήδη στάσιμη.
Εάν μειώσουμε τις δαπάνες ή αυξήσουμε τους φόρους θα εισέλθουμε σίγουρα σε ύφεση.
Αυτό θέλει η Κομισιόν;» υποστήριξε ο Borghi και συμπλήρωσε «πέρυσι ήμασταν ο μικρός εταίρος κι έτσι έπρεπε να αποδεχθούμε έναν συμβιβασμό».
Τώρα όμως -σύμφωνα με τον ίδιο- μετά τη νίκη του κόμματος στις ευρωεκλογές, η Lega θα δώσει το ρυθμό.
«Θέλουμε να ακούσουμε από τον Conte και τον Tria (υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας) εάν είναι σίγουροι ότι οι κανόνες της ΕΕ πρέπει να αλλάξουν, αλλά και τι θα κάνουν στην περίπτωση που δεν πετύχουν τον στόχο τους» τόνισε ο Borghi.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης