Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε λειτουργία σήμερα η πλατφόρμα προστασίας Α κατοικίας - Τα πρώτα στοιχεία

tags :
Σε λειτουργία σήμερα η πλατφόρμα προστασίας Α κατοικίας - Τα πρώτα στοιχεία
Πλούσια στατιστική για την πλατφόρμα προστασίας Α κατοικίας
Πλούσια στατιστική καταγράφει η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε σήμερα με επιτυχία.
Ηδη υποβλήθηκαν 605 αιτήσεις εκ των οποίων οι 500 βρίσκονται σε επεξεργασία από τον αιτούντα ενώ οι 60 έχουν ολοκληρωθεί και προωθηθεί σε σύζυγο και τέκνα.
Άλλες 45 δηλώσεις είναι πλήρως ολοκληρωμένες και έχουν προωθηθεί προς περαιτέρω άντληση στοιχείων ενώ 8 ερωτήματα έχουν τεθεί στο Helpdesk.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αφορά 180.000 σπίτια που μπορούν να διασωθούν.
Μέσω αυτής ο ενδιαφερόμενος μπορεί πλέον να αναζητήσει και την επιδότηση του Δημοσίου που μπορεί να ανέρχεται στο 50% της δόσης.
Για την υπαγωγή στη ρύθμιση υπάρχουν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.
Η αντικειμενική αξία του σπιτιού δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημα τα 36.000 ευρώ.
Περίπου ένα μήνα, μετά την υποβολή της αίτησης στην πλατφόρμα, οι τράπεζες στην οποία υπάρχουν τα «κόκκινα δάνεια» θα προτείνουν μια ευνοϊκή ρύθμιση.
Στη συνέχεια ο πολίτης θα έχει ένα μήνα να αποφασίσει το κατά πόσο επιθυμεί να υπαχθεί στη ρύθμιση και στη συνέχεια υπογράφει τη σχετική σύμβαση και ξεκινά η διαδικασία της επιδότησης.
Μέσα σε ένα μήνα θα ξεκινά η καταβολή της επιδότησης των μηνιαίων δόσεων έως 25 χρόνια.
Μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης