Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι θεσμικοί επενδυτές πούλησαν αμερικανικά ομόλογα αξίας 22 δισ. τον Μάιο 2019

tags :
Οι θεσμικοί επενδυτές πούλησαν αμερικανικά ομόλογα αξίας 22 δισ. τον Μάιο 2019
Τι αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ
Διόλου θετικός δεν ήταν ο Μάιος 2019 για τα αμερικανικά ομόλογα αλλά και τις μετοχές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Βάσει αυτών η Κίνα συνέχισε τις πωλήσεις αμερικανικών ομολόγων, συνολικού ύψους τριών δισ. δολαρίων για τον συγκεκριμένο μήνα, με αυτά που παραμένουν στην κατοχή της να αποτιμώνται στα 1,11 τρισ. δολάρια, όντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο 2017.

Στον αντίποδα η Ιαπωνία συνέχισε τις αγορές, με αποτέλεσμα η συνολική επένδυσή της σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα να διαμορφώνεται στα 1,101 τρισ. δολάρια, δηλαδή οριακά χαμηλότερα σε σύγκριση με αυτήν της Κίνας.

Αγοραστής αμερικανικών ομολόγων ήταν και η Βρετανία η οποία αύξησε τις επενδύσεις της κατά 22,3 δισ. δολάρια, με το συνολικό ύψος τους να φθάνει στα 323,1 δισ. δολάρια.

Συνολικά, όμως, οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές (κεντρικές τράπεζες, επενδυτικά ταμεία κτλ) μείωσαν την έκθεσή τους σε αμερικανικό χρέος κατά 22 δισ. δολάρια, προχωρώντας σε μία τέτοια κίνηση για ένατο διαδοχικό μήνα.

Συνολικά οι επενδυτές –θεσμικοί και μη-  προχώρησαν σε πωλήσεις αμερικανικών ομολόγων ύψους 33,8 δισ. δολαρίων και μετοχών αξίας 1,4 δισ. δολαρίων.
Αντίθετα αγόρασαν ομόλογα υπηρεσιών αξίας 15,1 δισ. και εταιρικά ομόλογα ύψους 14,9 δισ.

Επιπρόσθετα και πάντα βάσει των επίσημων στοιχείων οι ξένοι επενδυτές συνέχισαν, για 13ο διαδοχικό μήνα, να πωλούν αμερικανικές μετοχές.

Συνολικά οι ρευστοποιήσεις αμερικανικών μετοχών κατά τη διάρκεια των 13 τελευταίων μηνών από ξένους επενδυτές έφθασαν στο ποσό των 215 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης