Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την Ιταλία στο προσφυγικό

Κομισιόν: Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την Ιταλία στο προσφυγικό
Κατηγορίες εναντίον της Γερμανίας από τον Salvini
Απαραίτητος είναι ένας νέος τρόπος αντιμετώπισης της μετανάστευσης και του ασύλου, κατά τη νέα επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
«Χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα είναι εκτεθειμένες και πρέπει να εγγυηθούμε αλληλεγγύη, αλλά και από τις δύο μεριές»,  δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκλεγμένη εκπρόσωπος, ενώ τόνισε την ανάγκη «αποτελεσματικών αλλά και ανθρώπινων λύσεων».
Αυτό που επείγει είναι να βρεθεί ένας τρόπος ισότιμης κατανομής των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε.
«Αν συνεργαστούμε θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις», προσέθεσε.
Τα λόγια της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας, ήρθαν λίγες ώρες αφότου ο Ιταλός Υπουργός των Εσωτερικών Mateo Salvini, κατηγόρησε το Βερολίνο για «εκβιασμούς» στο θέμα της μετανάστευσης.
Εξάλλου οι Ευρωβουλευτές του κόμματος του Salvini δεν στήριξαν την υποψηφιότητα της von der Leyen για την προεδρία της Κομισιόν.
Η Ιταλία δεν έχει ακόμη ορίσει τον υποψήφιο Επίτροπο, καθώς ο Salvini φαίνεται να φοβάται μήπως απορριφθεί.
Ο  Luigi Di Maio κάλεσε τον Salvini να μην καθυστερεί και να προτείνει κάποιο όνομα.
Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να έχει συνέπειες στις πιθανότητες της Ιταλίας να λάβει το οικονομικό χαρτοφυλάκιο που επιθυμεί.
Σύμφωνα με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, ο υπουργός Εξωτερικών Enzo Moavero Milanesi και ο υπουργός Οικονομικών Giovanni Tria αναφέρθηκαν ως δυνητικοί συμβιβαστικοί υποψήφιοι αλλά απορρίφθηκαν από την Λέγκα.
«Θα προτείνουμε και θα συμφωνήσουμε στο όνομα που είναι το πιο κατάλληλο για τη δουλειά», δήλωσε ο Conte κατά τη συνέντευξη τύπου με τον von der Leyen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης